În această săptămână vor avea loc meciurile tur din semifinalele UEFA Champions League. Manchester City – Real Madrid şi Atletico Madrid – Bayern Munchen sunt duelurile titanilor rămaşi în competiţie. Cristiano Ronaldo şi Karim Benzema, victimele unor probleme de sănătate, au fost totuși incluşi în lotul lui Real Madrid pentru partida din Anglia cu Manchester City. Cei doi atacanţi figurează pe lista de 23 de jucători convocaţi de antrenorul francez Zinedine Zidane în vederea acestui meci. Real Madrid și Manchester City s-au mai întâlnit doar de două ori până acum, în faza grupelor Ligii Campionilor, ediția 2012/2013. Real Madrid a câștigat cu 3-2 pe Santiago Bernabeu, remizând, 1-1, în deplasare. Manchester City – Real Madrid are loc în această seară de la ora 21.45.

De partea cealaltă, este prima dublă din UEFA Champions League dintre Bayern și Atletico, însă nu și prima confruntare directă. În 1974, cele două au fost adversare în finala Cupei Campionilor Europeni, care s-a disputat la Bruxelles. Madrilenii au fost la un pas să câștige trofeul, după un gol marcat de Aragones, însă Bayern, antrenată de legendarul Udo Lattek, a dat lovitura în minutul 120 și a egalat prin Schwarzenbec,scrie Digisport.

Partida dintre Atletico și Bayern s-a rejucat două zile mai târziu, pe 17 mai. Bayern s-a impus de această dată categoric, 4-0, după dubla semnată de Uli Hoeness și Gerd Muller.

Programul semifinalelor UEFA Champions League:

Marţi, 26 aprilie, 21:45:

Manchester City – Real Madrid

Miercuri, 27 aprilie, 21:45:

Atletico Madrid – Bayern Munchen

Marţi, 3 mai, 21:45:

Bayern Munchen – Atletico Madrid

Miercuri, 4 mai, 21:45:

Real Madrid – Manchester City

Câştigătoarea semifinalei 1 (Man. City – Real Madrid) va fi considerată gazdă în finala care se va disputa la Milano.

Meciurile din penultimul act se vor disputa pe 26/27 aprilie şi 3/4 mai şi vor fi transmise în direct la Pro TV.

Finala UEFA Champions League va avea loc pe 28 mai, pe San Siro din Milano.

Ora 14.00