Încep emoţiile pentru tokyotricolori! Selecţionata de fotbal a României va debuta contra Hondurasului

Reprezentativa olimpică a României se pregăteşte pentru primul meci din Japonia! În cadrul grupei B, tricolorii lui Mirel Rădoi vor înfrunta joi, de la ora 14.00, ora României, selecţionata Hondurasului, reprezentativă pregătită de uruguayanul Miguel Falero. FIFA a delegat chiar o brigadă din Uruguay pentru meciul de la Kashima. La centru va fi  Leodan Gonzalez, iar ca arbitri asistenți au fost delegați Nicolas Taran și Richard Trinidad. La Kashima Stadium, arena unde tricolorii vor întâlni Hondurasul, a avut loc şi o conferinţă de presă susţinută de antrenorul Mirel Rădoi și de jucătorul Marco Dulca. Selecţionerul a declarat, între altele, că s-a decis deocamdată asupra a 9 titulari:

“Mai avem două posturi de clarificat pentru titularizare, în rest știm echipa pentru mâine. Mai avem antrenamentul din această seară, iar mâine la prânz vom definitiva primul 11. În mare, însă, cunoaștem echipa de start, în urma rapoartelor noastre, în urma pregătirii din țară și de aici, din Japonia. După rapoartele fizice pe care le avem, vom păstra principiile noastre de joc. Dar va trebui să alternăm momentele când facem presing și când ne retragem, pentru că e o temperatură diferită, o umiditate mult mai mare, iar jucătorii nu sunt la cel mai înalt nivel de pregătire, firește. Totuși, așa a fost și înainte de EURO U21 din 2019, am fost echipa cu cele mai puține zile de pregătire și cel mai mic coeficient UEFA și am devenit surpriza competiției. Sper să se întâmple la fel. După cele 10 partide disputate de Honduras pe care le-am analizat, pot spune că e o echipă care are automatisme foarte bune pentru dezvoltarea jocului în zonele 2 și 3, dacă o lași să paseze. În schimb, este o echipă care în momentul posesiei se deschide, așa că dacă reușim să recuperăm mingea foarte sus o putem prinde dezorganizată. Coreea de Sud e favorită la locul 1 în această grupă pentru că au avut nevoie de mai puțin timp să se adapteze la fusul orar, cunosc particularitățile acestei zone unde jucăm, formează un lot foarte competitiv și puternic. Totodată, selecționerul lor este foarte bun. Celelalte 3 echipe cred că ne vom lupta pentru poziția secundă în grupă. Practic, cine câștigă în meciul Honduras-România are foarte mari șanse să termine pe locul 2 în grupă. Dar Noua Zeelandă poate fi marea surpriză, se cunosc foarte puține informații despre această echipă, în platforma de monitorizare video există doar două partide amicale disputate de ei, iar din acele partide doar un jucător e în lotul de aici”, a spus Mirel Rădoi.

Lotul tricolor care a făcut deplasarea în Japonia este următorul:

Portari: Marian Aioani (Farul Constanța), Mihai Popa (Astra), Ștefan Târnovanu (FCSB);

Fundaşi: Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo București), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiță (Farul Constanța), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Radu Boboc (Farul Constanța), Florin Ștefan (liber);

Mijlocaşi: Andrei Ciobanu (Farul Constanța), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Alexandru Dobre (Dijon/Franța), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Băluță (Brighton/Anglia), Antonio Sefer (Rapid București), Ronaldo Deaconu (Gaz Metan)

Atacanţi: George Ganea (Farul Constanța), Andrei Sîntean (Hermannstadt).

foto: frf.ro

Cele mai citite

Related Articles