Ianis Hagi, tricolorul lunii octombrie: “Ne așteaptă un meci dificil cu Islanda, presiunea e pe noi”

Suporterii au decis: Ianis Hagi, mijlocaşul formaţiei Glasgow Rangers, este “Tricolorul lunii octombrie”, după evoluțiile foarte bune avute la club și la echipa națională. Oficialii Federației Române de Fotbal au făcut publice rezultatele voturilor exprimate de microbiști în perioada 1-7 noiembrie. În topul lunii trecute, pe primul loc se află Ianis Hagi, urmat, în ordine, de Andrei Ivan, Olimpiu Moruțan, Valentin Țicu, David Miculescu, Alexandru Mitriță și Dan Nisor. Hagi junior a câștigat pentru a treia oară trofeul. Distincția i-a mai fost acordată  în lunile februarie și mai. La primirea trofeului, Ianis Hagi a vorbit pentru FRF despre provocările care îi stau în față, la club și cu echipa națională. În prezent, mijlocașul lui Rangers pregătește, alături de ceilalți tricolori, ultimele două meciuri din Grupa J a preliminariilor Campionatului Mondial 2022 din Qatar. Primul meci e programat joi, 11 noiembrie, de la ora 21.45: pe stadionul Steaua, România va întâlni reprezentativa Islandei. Un meci greu, pentru că presiunea e pe tricolori, spune Ianis Hagi.

“Eu zic că va fi un meci dificil, pentru că ei vor veni mai relaxați decât la meciul din tur. Presiunea nu mai e așa mare pe umerii lor. Mai ales dacă vor veni jucători noi la ei la echipă, aceștia vor dori să confirme, să demonstreze că merită convocările primite. E clar că presiunea este pe noi, dar cred că fotbaliștii iubesc și visează să joace în asemenea meciuri, care sunt decisive pentru o calificare sau pentru ajungerea la un baraj. Cred că noi trebuie doar să ne facem datoria, să ascultăm și să punem în practică pe teren ceea ce ne cere selecționerul, așa cum am făcut în ultimele două luni. Dacă vom face asta, cred că suntem pregătiți să scoatem un rezultat bun”, a declarat, între altele, Ianis Hagi.

După jocul cu Islanda, pe 14 noiembrie, tricolorii vor juca în deplasare cu Liechtenstein. În grupa României, Germania a obţinut deja calificarea la Mondial, acolo unde merg direct câştigătoarele celor 10 grupe din preliminarii. Pentru celelalte 3 locuri oferite Europei vor lupta cele 10 ocupante ale locurilor secunde, plus cele mai bune două câştigătoare de grupe din Liga Naţiunilor care nu se află pe primele două poziţii în grupele preliminariilor CM. Cu două victorii în noiembrie, tricolorii își pot asigura locul la baraj. Tragerea la sorți pentru stabilirea duelurilor de la baraj va avea loc pe 26 noiembrie.

foto: FRF

De același autor

Related Articles