Mai mulţi fotbalişti români care evoluează peste hotare îşi continuă parcursul în Europa League cu echipele lor de club. Cu Ianis Hagi titular, Glasgow Rangers s-a calificat aseară în optimile de finală ale competiţiei europene. Liderul din Scoţia a câştigat acasă cu 5-2, după ce se impusese şi în tur, și merge mai departe cu 9-5 la general. Ianis Hagi a fost înlocuit în minutul 71. 

Şi Nicolae Stanciu a avut succes la Slavia Praga: cehii şi-au asigurat prezenţa în optimi, după victoria cu 2-0 obţinută pe terenul formaţiei britanice Leicester. Stanciu a fost titular, a jucat 69 de minute și a dat o pasă de gol. Și echipa antrenată de Mircea Lucescu, Dinamo Kiev, îşi va continua parcursul european, grație victoriei cu 1-0 de la Club Brugge.

AC Milan, cu portarul român Ciprian Tătăruşanu pe banca de rezerve, a remizat pe San Siro cu Steaua Roşie Belgrad, 1-1, deşi a avut un om în plus în ultima parte a meciului. Pentru că în tur a fost 2-2, rosso-nerii milanezi merg mai departe graţie golurilor marcate în deplasare.

Foto: Stuart Wallace