Guvernul britanic a autorizat din nou antrenamentele cu contacte

Guvernul britanic a autorizat, luni, trecerea ‘la faza a doua’ a planului de reluare a competiţiilor sportive, care autorizează antrenamentele cu contacte şi apropie în special în Premier League de o reluare sperată în cursul lunii iunie, informează AFP.

‘Această nouă directivă constituie ultima fază a unei reveniri cu precauţie la antrenament pentru sportivii de înalt nivel, destinată să limiteze riscurile de accidentare şi să protejeze sănătatea şi securitatea tuturor persoanelor implicate’, a explicat ministrul Sporturilor, Nigel Huddleston.

Guvernul ‘lucrează’ pentru reluarea sportului profesionist cu porţile închise îndată ce acesta se va putea desfăşura în deplină securitate’, a declarat ministrul.

Cluburile au fost autorizate pe 18 mai să înceapă antrenamentele în grupuri mici.

Vineri, preşedintele Premier League, Richard Masters, s-a declarat ‘încrezător’ în privinţa unei reluări a campionatului englez în luna iunie, în ciuda ameninţării persistente de coronavirus.

El nu a precizat însă nicio dată. Premier League spera iniţial, în cadrul proiectului său ‘Project Restart’, să reia meciurile începând cu 12 iunie, apoi data de 19 iunie a fost avansată.

Anumiţi protagonişti, cum este antrenorul echipei Newcastle, Steve Bruce, consideră că disputarea meciurilor înainte de finalul lunii iunie nu ar fi rezonabilă.

Campionatul s-a reluat de două săptămâni în Germania, iar în Spania ar urma să se reia pe 11 sau 12 iunie. În Franţa, în schimb, Ligue 1 a fost definitiv oprită,scrie Agerpres.