[Foto/audio] La Metalul Reşiţa problemele se înmulţesc, înaintea reluării campionatului ligii secunde

Metalul Resita se pregateste pentru reluarea campionatului (2)

Metalul Reşiţa va debuta, peste două zile, în sezonul competiţional 2015-2016, al Ligii a doua de fotbal, cu un meci pe teren propriu. Situaţia la club este departe de a fi rezolvată, pe lângă problemele financiare sunt şi probleme de lot. Antrenorul Marian Pană nu are încă o soluţie pentru primul 11 din meciul de sâmbătă, cu Olimpia Satu Mare. Indiferent de starea lucrurilor, tehnicianul are încredere în cei care au rămas la club:

Consiliul Local Reşiţa a stabilit contribuţia administraţiei locale pentru clubul de fotbal Metalul Reşiţa, în sezonul 2015-2016. Municipalitatea va aloca 600 de mii de lei echipei de seniori şi va asigura asistența medicală la toate meciurile formației de ligă secundă, dar și la grupele de juniori. Hotărârea a fost luată de consilierii locali în şedinţa de marţi, 25 august.

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a amânat cu încă un sezon obligativitatea ca echipele din Liga a doua să treacă pe foaia de arbitraj doi jucători formaţi la nivelul clubului. Necesitatea de a avea înscrişi în raportul de joc patru fotbalişti formaţi la nivel naţional şi maxim doi extracomunitari rămâne în picioare.

Aceste hotărâri nu ajută cu nimic echipele din Liga a doua, a spus Marian Pană, supărat. El a precizat că un sprijin ar fi fost televizarea partidelor şi o anumită sumă de bani:

Surse apropiate clubului de fotbal Metalul Reşiţa susţin că din cei 6 juniori care s-au pregătit timp de o lună şi jumătate în Valea Domanului, niciunul nu poate fi legitimat.

Pe de altă parte, divizionara secundă a fost penalizată cu două puncte din cauza unor datorii către clubul Ardealul Cluj. Între timp, Metalul Reşiţa aşteaptă un răspuns din partea Tribunalului Caraş-Severin la cererea de intrare în insolvenţă.

Metalul Reşiţa joacă primul meci, în noua ediţie de campionat, pe teren propriu sâmbătă, de la ora 11, cu Olimpia Satu Mare. Intrarea este liberă.

(Adina Niţă)

Cele mai citite

Related Articles