Totul pentru victorie! Aceasta a fost astăzi deviza rosso-nerilor, la meciul contra Concordiei Chiajna – o echipă care venea în Valea Domanului după o serie de opt partide fără înfrângere. Favorita din Chiajna a avut însă în faţă o formaţie reşiţeană cu atitudine. Asediată încă din primul minut, reduta Concordiei s-a clătinat, dar a rezistat mult timp în faţa atacurilor susţinute ale gazdelor. În prima repriză, Visnakovs, Buş şi Boboc au trecut, rând pe rând, pe lângă deschiderea scorului. Golul mult-aşteptat a căzut abia după pauză, în minutul 53, când Eduards Vişnakovs a fost omul potrivit la locul potrivit în careul oaspeţilor. Letonul a finalizat din 3 metri, după o lovitură liberă bine executată de Buş de pe dreapta atacului reşiţean. După gol, Chiajna s-a aruncat în atac, a avut minute bune de dominare, dar şansa şi inspiraţia au fost încă o dată de partea rosso-nerilor în minutul 85, când Danci a înscris spectaculos cu capul din centrarea lui Szijj. CSM Reşiţa – Concordia Chiajna scor final 2-0, victorie meritată şi îndelung aplaudată de nucleul Guardiei Ultra, care a fost şi astăzi al 12-lea jucător al Reşiţei.

În urma acestui rezultat, reşiţenii părăsesc zona locurilor direct retrogradabile din grupa B, devansând Unirea Slobozia, care a stat în această rundă. CSM Reşiţa are 25 de puncte, cu unul mai mult decât Unirea. Antrenorul CSM-ului, Adrian Falub, şi-a felicitat elevii pentru un succes extrem de important, dar a subliniat că acesta e doar un pas în lupta pentru menţinerea în Liga a doua.

„O victorie meritată, am avut ocazii, pot spune că am dominat jocul. Am făcut ceea ce ne-am propus, şi cred  că victoria noastră nu poate fi pusă la îndoială. O victorie necesară, dar nu şi suficientă, din păcate. Mai avem de jucat meciuri, sper să ajungem la baraj. De când am venit, nu am ce să reproşez jucătorilor. Am văzut o echipă care chiar îşi doreşte să se salveze de la retrogradare, o echipă care se antrenează bine, o echipă care încearcă, din punct de vedere tactic, să aplice în teren ceea ce ne propunem la antrenament. Dvs puteţi aprecia dacă s-a produs un declic la echipă. Eu pot să spun doar că echipa îşi doreşte să câştige, şi pentru asta trebuie să îi felicit, dar le şi spun că nu ne ajunge, dacă ne ajungea era foarte bine. Mulţumesc fanilor, îmi pare rău că nu pot fi în tribune. Am auzit multe lucruri frumoase despre suporterii din Reşiţa, şi mi-aş fi dorit şi eu să văd ce înseamnă o atmosferă la o victorie a Reşiţei acasă. Dar să dea Dumnezeu ca la sfârşitul campionatului să ne bucurăm de salvarea de la retrogradare”, a declarat, între altele, Adrian Falub.

„Din păcate, nu am reuşit să plecăm de aici cu ceea ce ne-am propus, trei puncte care matematic ne-ar fi salvat. Aşa, rămâne să jucăm până la final. S-a strâns campionatul, felicit echipa gazdă, cred că era ultima lor şansă astăzi şi cred că au câştigat meritat. Noi trebuie să mergem mai departe. Tot noi suntem cei care în opt meciuri primiserăm doar două goluri şi care am reuşit patru victorii şi patru egaluri. A venit şi prima înfrângere. Nu ne aşteptam la asta, dar trebuie să ridicăm privirea din pământ pentru că ne aşteaptă încă două meciuri grele şi trebuie să acumulăm puncte în continuare”, a spus la rândul său Claudiu Niculescu, antrenorul Concordiei.

foto: Zoli Bagosi
foto: Zoli Bagosi
foto: Zoli Bagosi
foto: Zoli Bagosi

CSM Reșița: Cobrea – Szijj, Dumitraș, Sălcianu, Al. Sima, Al. Dulca, Breșneni (cpt.), Rob. Boboc, Laur. Buș, Dat, Visnakovs. Rezerve: Zimmermann – Matiș, Caius Lungu, Chera, Astafei, N. Popescu, Brînzan, Danci, Cristodulo. Antrenor: Adrian Falub

Concordia Chiajna: Chesneau – Borța, L. Ion, Marc (cpt.), Cherecheș, Biceanu, Al. Lazăr, M. Dumitru, Llullaku, Ciucureanu, Younes. Rezerve: Cezar Lungu – Ct. Alexe, Bg. Manole, Stănică, Oanea, Piper, Hergheligiu, Gab. Deac, Cocoș. Antrenor: Claudiu Niculescu

În etapa viitoare, pe 25 aprilie, rosso-nerii au meci greu, la Viitorul Pandurii Tg. Jiu.

Celelalte rezultate înregistrate în etapa a patra, grupa B play-out:

Aerostar Bacău – Viitorul Pandurii Tg. Jiu  1-5

Petrolul Ploieşti – Gloria Buzău  1-1

foto: Zoli Bagosi