[FOTO-VIDEO] Noul antrenor al echipei CSM Reșița, Octavian Benga, a condus astăzi primul antrenament în Valea Domanului

Echipa de fotbal CSM Școlar Reșița s-a reunit în această dimineață la stadionul din Valea Domanului, în vederea abordării noului sezon competițional 2018/ 2019 din Liga a III-a.

Prima modificare esențială este aducerea la coordonarea echipei a unui nou antrenor, reșițeanul Octavian Benga, cel care îi va avea ca secunzi pe Lucian Dobre și pe Robert Nosal.Antrenor cu portarii este în noul sezon Vali Boșca.

Octavian Benga: Trebuie să fim pozitivi!

Octavian Benga este bucuros că s-a întors în orașul natal pentru a antrena echipa fanion a Banatului Montan:

”Mă bucur că m-am întors acasă în orașul care m-a format ca om, educația de bază am primit-o aici și m-a ajutat în perioada pe care am trăit-o la Timișoara și la București, ca antrenor și ca om. Am venit pentru că am fost chemat de către dl. primar Ioan Popa. Am observat că sunt foarte hotărâți și vor să creeze un club de viitor prin investițiile pe care le fac. Le mulțumesc pentru efortul depus pentru că nu e ușor să te ”joci” cu bani publici...”, a spus Tavi Benga.

Lotul formației din Valea Domanului va cuprinde în jur de 24 de jucători, câțiva fiind de la echipele de juniori ale clubului reșițean. Printre aceștia se află și brazilianul Francesco Wanderson Miranda. Are 28 de ani şi joacă pe postul de mijlocaş.

Echipa reșițeană a efectuat astăzi primul antrenament, urmează vizita medicală și un prim cantonament, iar primul meci amical va fi vinerea viitoare cu ASU Politehnica Timișoara din Liga a II-a de fotbal. Printre adversarii redutabili din cele 7 partide se numără Ripensia Timișoara.

Obiectivul este acela de a crea o echipă cât mai competitivă pentru anul acesta, dar noul antrenor și-a propus inclusiv promovarea.

”Obiectivul meu este de a câștiga fiecare meci și de a promova”,a concluzionat Octavian Benga.

Daniel Oprița, fostul tehnician al CSM-ului a semnat cu FC Voluntari, unde l-a cooptat în lot pe jucătorul Bogdan Szijj de la echipa din Valea Domanului.

Octavian Benga a fost jucător la CSM Reșița și Poli Timișoara, a fost profesor de educație fizică și sport la Timișoara. De asemenea s-a perfecționat în cariera de antrenor obținând  licențele de antrenor, inclusiv Licenţa UEFA PRO, aceasta din urmă chiar săptămâna trecută.

În această seară, după ora 20.20 pe frecvențele Radio Reșița, în emisiunea Cronometrul Performanțelor, puteti asculta interviul integral cu Octavian Benga, dar și cu președintele Clubului din Valea Domanului, Viorel Lolea.

(Cristina Corocan)