[FOTO-VIDEO] Ianis Doană, pe urmele lui Cristian Chivu? Tânărul fotbalist reşiţean a intrat pe filiera olandeză

Tânărul fotbalist Ianis Doană a fost ambasadorul Reşiţei la Eindhoven! Vârf al generaţiei sale în Valea Domanului, fiul lui Leontin Doană a avut şansa de a efectua luna aceasta un stagiu de pregătire de zece zile la Academia de Fotbal din Eindhoven, care poate reprezenta o uşă deschisă către o viitoare carieră internaţională. Iar Ianis n-a dezamăgit: tânărul jucător de la CSM Reşiţa a primit propunerea de a continua pregătirea în Olanda. Un motiv de mândrie şi speranţă pentru mama Alina, care a fost alături de fiul ei în aventura olandeză.

“Totul a plecat de la o postare pe facebook; am văzut că se organizează campingul de la Piteşti în perioada 24-27 iulie. Este o limită de vârstă – între 11 şi cel mult 15 ani – şi se pot înscrie toţi copiii talentaţi. De acolo, cei care sunt luaţi în vizor şi remarcaţi de antrenorii olandezi de la Soccer Academy din Eindhoven sunt invitaţi la stagii în această academie, care formează fotbalişti şi îi trimite apoi la cluburi la care probabil ajung să joace. Eu personal am văzut această postare şi l-am înscris pe Ianis, gândindu-mă că nu avem nimic de pierdut, doar de câştigat o experienţă în plus. Am stat de vorbă telefonic cu organizatorul acţiunii de la Piteşti, iar el mi-a cerut să îi dau datele lui Ianis: la ce club joacă, înălţimea, vârsta, totul pentru a-i face înscrierea şi pentru a-i pregăti echipamentul, care se face pe comandă. Am făcut demersurile acestea, iar la o săptămână şi ceva am fost sunată şi mi s-a spus că s-au interesat despre Ianis şi au aflat numai lucruri pozitive despre el. Mi-au spus că în cazul acesta, Ianis fiind foarte talentat, se va sări peste stagiul de la Piteşti, iar Ianis este invitat direct la stagiul organizat în academia din Eindhoven. Aşa am fost noi invitaţi în Olanda. (…) Pentru mine, acest stagiu a fost emoţionant, am trăit nişte emoţii foarte puternice, pentru că la fiecare antrenament copiii au fost urmăriţi de doi antrenori care puteau să-i remarce şi  să le propună continuarea activităţii în cadrul Academiei de fotbal din Eindhoven. Deci am trăit nişte clipe foarte frumoase, indiferent de deznodământ nu am fi avut decât de câştigat. După o săptămână, fiecare jucător a primit o evaluare din partea unui antrenor şi a unui impresar care se ocupă de aşa ceva, iar Ianis şi încă un copil din România au fost remarcaţi şi li s-a propus să continue în cadrul Soccer Academy. Am fost întrebaţi dacă avem posibilitatea şi dacă dorim, bineînţeles, să ne mutăm aici şi Ianis să continue pregătirea cu antrenorii olandezi”, a explicat Alina Doană.

A fost o experienţă deosebită, mult diferită de pregătirea din România, a spus la rândul său Ianis Doană, în dialog cu Cristina Corocan.

Din seria de jucători testaţi luna aceasta de antrenorii de la Soccer Academy Eindhoven, doar Ianis Doană şi un tânăr jucător din Piteşti au primit oferta de a continua pregătirea în Olanda. Dacă toate formalităţile vor fi rezolvate în timp util, Ianis se va întoarce probabil  la Eindhoven la mijlocul lunii august.

De același autor

Related Articles