[FOTO-VIDEO] Fără puncte, dar cu fruntea sus. ACS Banat Girls a pierdut la limită jocul cu Universitatea Galaţi

289

Liga I de fotbal feminin a programat la acest sfârşit de săptămână jocurile etapei a 10-a, penultima din toamna competiţională. La ultimul meci pe teren propriu din acest an, ACS Banat Girls a avut ca adversară formaţia Universitatea Galaţi, grupare angrenată  în lupta pentru play-off. Pe sinteticul din Valea Domanului, gălăţencele s-au impus la limită, scor 2-1, în faţa unei formaţii reşiţene care a jucat totuşi mai bine decât în ultimele două partide oficiale. Echipa oaspete a punctat prin Valeria Postol şi Alexandra Hilohe, în minutele 44 şi 55, golul de onoare al fetelor din Banat fiind reuşit de Adelina Ion în minutul 50 al întâlnirii. Deşi scorul n-a fost favorabil echipei sale, antrenorul Daniel Amariei a ţinut să-şi felicite elevele pentru atitudine.

“Am avut ultimul meci pe teren propriu din acest sezon, am vrut să lăsăm o impresie plăcută. Cred că am făcut un joc bun, din păcate rezultatul n-a fost în favoarea noastră. Le felicit pe fete pentru dăruirea de care au dat dovadă, deoarece efectiv astăzi am dat totul pe teren. Am întâlnit o echipă foarte bună, care a venit după nişte rezultate surprinzător de bune. Şi-au revenit după un început ezitant de campionat. Noi am venit după o înfrângere la Piroş, dar astăzi cred că am avut un moral foarte bun şi poftă de joc. Mai avem o etapă în deplasare, după care vom vedea ce facem în play-out”, a declarat Daniel Amariei.

Strigătul de luptă de la începutul jocului nu le-a adus victoria, dar a contribuit cu siguranţă la moralul bun despre care vorbea antrenorul Daniel Amariei. ACS Banat Girls rămâne o mare familie, în pofida greutăţilor cu care se confruntă gruparea reşiţeană pe prima scenă a fotbalului feminin din România.

Mulţumit de evoluţia fetelor din Banat s-a arătat şi Daniel Surdu, preşedintele grupării sportive reşiţene.

“Sunt mulţumit de jocul de astăzi al fetelor, începem să ne revenim după accidentările pe care le-am avut şi încet-încet începem să demonstrăm şi că jucăm fotbal la nivelul mare, de Liga I. Cred că fetele au dat tot ce au putut în teren, echipa Universitatea Galaţi este o echipă titrată, anul trecut era pe locul doi, cu mari şanse pentru Champions League, în momentul  când a fost îngheţat campionatul. Am făcut o figură frumoasă şi sperăm să facem figuri frumoase în continuare.”

“Am întâlnit un adversar puternic, ştiam că Reşiţa joacă foarte bine acasă. Noi ne-am jucat şansa, eram practic obligaţi să obţinem punctele puse în joc, având în vedere că suntem în continuare în lupta pentru play-off. Deznodământul se va decide în ultima etapă. Eu îmi felicit echipa, pentru că am reuşit să învingem într-o deplasare lungă şi grea”, a spus, la rândul său, Gabriel Călinescu, preşedintele-antrenor al Universităţii Galaţi.

După runda a 10-a, ACS Banat Girls se menţine pe locul 9 al clasamentului, cu 6 puncte în cont. Pe 19 noiembrie, în ultima etapă din acest an, fetele din Banat vor juca pe terenul formaţiei Universitatea Alexandria.

foto, video: Alex Ungureanu