[FOTO-VIDEO] CSM Reşiţa a câştigat Cupa „Stelele Banatului”!

Stelele fotbalistice ale Banatului s-au întâlnit şi anul acesta la Caransebeş! După un 2020 în care pandemia le-a încurcat socotelile, veteranii din Banat s-au întors pe teren cu şi mai mult drag de fotbal, la o competiţie a prieteniei şi a aducerilor-aminte. 11 echipe s-au înfruntat amical pe cele trei mini-arene amenajate la stadionul Municipal. Au răspuns prezent selecţionate din Timişoara, Oţelu Roşu, Berzasca, Reşiţa, Bazoş, Lugoj, Moldova Nouă, Hunedoara şi Caransebeş – gazdele fiind reprezentate de două formaţii. Prietene pe margine şi rivale în teren, echipele bănăţene au făcut iar spectacol, spre bucuria omului de fotbal Dan Avram, cel care a lansat şi duce mai departe tradiţia Stelelor Banatului.

„Eu sunt foarte mulţumit, pentru că au venit fraţii mei din tinereţea fotbalistică. Începând cu Hunedoara, Timişoara, Berzasca, Moldova Nouă, Reşiţa, Oţelu Roşu, toată lumea a răspuns invitaţiei mele. Eu în noiembrie anul trecut m-am pensionat profesional şi am ţinut să marchez acest eveniment astăzi, la Stelele Banatului, ca o încununare a activităţii mele profesionale şi fotbalistice, cu toţi colegii de la fotbal. Avem nevoie de asemenea competiţii, tot timpul am spus că tineretul nostru ar trebui să vadă exemple de fotbalişti, modele de urmat. Şi nu doar din fotbal, pot fi din lupte, din atletism, din orice domeniu sportiv. Dar eu, din domeniul acesta în care am activat, tot timpul caut să-i aduc pe cei mai buni. Din păcate, cred că fotbalul nostru se îndreaptă într-o direcţie greşită. Dacă nu vom investi în infrastructură, dacă nu vom oferi copiilor condiţii pentru a face sport, ei vor prefera să rămână în faţa tabletei, a telefonului sau a televizorului. (…) Urez formaţiilor timişorene Poli şi Ripensia să promoveze, pentru că nu se poate ca Mecca fotbalului din Banat să nu aibă o echipă în Liga 1. Caraş-Severinul are trei echipe în Liga a III-a, le doresc să promoveze. La Reşiţa, la roşu-negru, nu trebuie să existe alt obiectiv decât promovarea. Ceea ce mă întristează însă e faptul că din spate nu vine nimic. În tinereţea mea, în ’77, erau patru echipe de Divizia C în Caransebeş, era o echipă de Divizia B, Gloria, în Reşiţa. Tot de B erau echipele din Bocşa, Anina, Oraviţa, pentru o scurtă perioadă, şi Moldova Nouă. Şi aveam o echipă de Divizia A. Ce mai avem azi? Nu ridică situaţia de acum un mare semn de întrebare? Sportul nu face rău. Vă chem pe toţi la sport. Şi  invit toţi părinţii să-şi trimită copiii la sport, indiferent de disciplină”, a spus Dan Avram, iniţiatorul Stelelor Banatului.

Între meciuri, am reuşit să luăm câteva opinii din partea protagoniştilor din teren. Portarul Gheorghe Popa, liderul veteranilor de la CSM Reşiţa, s-a arătat plăcut impresionat de organizarea evenimentului.

„Din punctul meu de vedere, organizatorul Dan Avram a făcut un lucru extraordinar, pentru a face o propagandă foştilor jucători din zona noastră, şi pentru asta eu ţin să-i mulţumesc. Echipele sunt destul de bune, chiar pe timp ce trece vin jucători tot mai competitivi ca să etaleze ceea ce ştiu. Sper să ajungem în fazele superioare şi chiar să câştigăm, aşa cum am câştigat în urmă cu patru ani. (…) M-am întâlnit cu o mulţime de foşti colegi pe care i-am avut la Poli Timişoara, la CFR Timişoara, la Corvinul Hunedoara.(…) Este un prilej de bucurie să ne revedem, să ne măsurăm forţele, să schimbăm impresii, deci un schimb de experienţă foarte util”, a spus veteranul din poarta rosso-nerilor.

Boşco Vişatovici a fost omul de bază din apărarea veteranilor rosso-neri:

„În primul rând, mulţumim pentru organizare. Este o onoare pentru mine, sunt cel  mai tânăr din lotul foştilor mari jucători ai Reşiţei: Puşcaş, Doană, Ciucur, nea Popică sunt oameni de fotbal care şi-au demonstrat valoarea la multe echipe cu nume. Asemenea competiţii, cred eu, s-ar putea face cel puţin 3-4 pe an.”

Fostul atacant Cristian Bercsenyi s-a arătat bucuros de revederea cu foşti colegi:

„Anul trecut nu s-a ţinut această competiţie, pandemia ne-a „omorât” pe toţi. Acum ne bucurăm că suntem aici, ne-am întâlnit cu foştii noştri colegi de la alte echipe. Vremea e frumoasă, chiar suntem fericiţi că suntem împreună. La repriza a treia, la restaurant, o să apucăm să vorbim mai mult. Echipa rosso-nerilor merge cam greu, dar nu ne dăm bătuţi. Suntem CSM Reşiţa şi ţintim locul I”, a spus Cristi Bercsenyi.

Din faza grupelor s-au calificat mai departe şase formaţii, care au jucat partide eliminatorii încheiate cu următoarele rezultate:

CSM Reşiţa – Berzasca  5-2

Bazoş – Hunedoara  0-0 (3-1, p)

Făget – Timişoara  2-1

Câştigătoarele au jucat un triunghiular din care a ieşit învingătoare formaţia reşiţeană:

CSM Reşiţa – Făget  6-2

Bazoş – Făget  2-1

CSM Reşiţa – Bazoş  4-2

În urma acestor rezultate, trofeul a revenit echipei CSM Reşiţa, podiumul Stelelor Banatului fiind completat de formaţiile din Bazoş şi Făget.

CSM Reşiţa: Doru Popa, Cristi Bercsenyi, Boşco Vişatovici, Laszlo Vaştag, Vali Ciucur, Leontin Doană, Ioan Florea, Claudiu Balaci, Cosmin Buda, Gheorghe Videscu, Cristi Puşcaş, Gigi Lazarovici.

Trofeele au fost decernate la restaurant, în cadrul reprizei a III-a – cea mai plăcută parte a evenimentului.

De același autor

Related Articles