Divizionara secundă Metalul Reşiţa începe miercuri, 3 februarie, al doilea stagiu de pregătire din această iarnă. Înaintea acestui cantonament, Metalul Reşiţa a învins marţi, cu 1-0, pe CSM Lugoj, într-un meci amical.

Metalul Reşiţa a intrat în cantonament miercuri, cu un lot din care fac parte şi trei fotbalişti din Serbia şi unul din Cipru, dar tot de origine sârbă. Al doilea stagiu va dura 10 zile, perioadă în care antrenorul Carol Gurgu va mai testa câţiva jucători noi.

Într-un meci amical disputat marţi, Metalul Reşiţa a învins, cu 1-0 (0-0), pe CSM Lugoj, din Liga a treia de fotbal. Golul a fost înscris de Botezatu.

Cosmin Petruescu CSM Lugoj (1)

La final, antrenorul oaspeţilor, Cosmin Petruescu, a declarat: „Trebuie să recunosc că îmi face deosebită plăcere se vin aici, întrucât oamenii şi condiţiile de pregătire sunt excepţionale. Aş veni în fiecare săptămână să joc câte un meci de pregătire cu orice echipă din Reşiţa. În ciuda rezultatului nefavorabil de astăzi, cred că a fost un test util pentru ambele echipe, atât pentru noi cât şi pentru gazde. Am văzut că au rulat foarte mulţi jucători, mare parte din ei fiind în probe. Din punctul acesta de vedere cred că ne-au fost puţin superiori, la capitolul atitudine, dar şi la prospeţime.”

Carol Gurgu Metalul Resita

La rândul său, antrenorul Metalului, Carol Gurgu, şi-a exprimat mulţumirea faţă de modul în care au jucat tinerii fotbalişti: „S-a văzut clar că faţă de săptămâna trecută au o altă atitudine şi determinare. Sper ca în următoarele zece zile, în care vom desfășura o pregătire centralizată, să pot să-i încarc suficient. Nu-mi doresc decât să facem totul pas cu pas, în fiecare zi, și să lucrăm progresiv. Astăzi, din cei nouă copii testați, care au venit la noi, am găsit unul care are calități foarte bune și va face parte parte dintre jucătorii care vor intra în pregătire centralizată. Mai avem în vedere câțiva jucători, care ne vor veni în această săptămână. Ne-a venit un portar sârb foarte bun, născut în 1996, pe care l-am introdus în repriza a doua. Ne-a venit și un atacant sârb, care a jucat în Naționala U19 a Ciprului. Încet-încet se încropește o echipă și e foarte important ca cei tineri să se uite la cei care au experiență, nu vârstă, și să se strângă pe lângă ei, pentru a putea face un lot unit.”

Următorul test al reşiţenilor va fi sâmbătă, de la ora 11, cu Progresul Gătaia, din Liga a 4-a Timiş, pe terenul sintetic din Valea Domanului. O altă partidă de verificare este programată în 20 februarie, cu Mama Mia Becicherecu Mic.

(Adina Niţă)