După o toamnă competiţională cu evoluţii peste aşteptări, Voinţa Lupac pregăteşte cu încredere partea a doua a sezonului de Liga a III-a. Săptămâna aceasta, lotul aflat sub comanda antrenorului Boşco Vişatovici efectuează un stagiu de pregătire centralizată la Secu. 23 de jucători lucrează cu precădere la condiţia fizică, atât în aer liber, cât şi în sala de forţă. O perioadă dificilă pentru orice jucător, recunoaşte Boşco Vişatovici:

„Această perioadă a pregătirii de iarnă este cea mai grea din viața unui fotbalist. Eu am transmis fiecăruia dintre ei că această perioadă este foarte importantă, iar fără o pregătire corespunzătoare va fi foarte greu să ajungem acolo unde ne dorim. Chiar după primele zile de cantonament băieții au răspuns foarte bine la efort și se pare că au înțeles ceea ce le-am cerut. Duminica trecută am început cantonamentul centralizat, am făcut zilnic câte două antrenamente pe zi, unul dimineața, în care am lucrat partea fizică, iar în cel de-al doilea am intrat în sala de forță. Mă bucur că la ambele antrenamente băieții au răspuns foarte bine. Legat de lot, pot spune că avem unul destul de numeros și valoros. Am reușit să facem și câteva transferuri și sunt mulțumit de cum arată echipa. 23 de jucători se pregătesc în acest cantonament și ne lipsesc alți doi fotbaliști care sunt infectați cu coronavirus. Este vorba despre Bărbulescu și Coviț. Sperăm să iasă cât mai repede din izolare și să ne bazăm și pe ei. Sâmbătă vom încheia acest stagiu de pregătire cu un amical. Vom juca de la ora 15:00 cu Buziaș, pe terenul sintetic din Valea Domanului. După acest amical urmează încă o săptămână de pregătire, iar apoi vom juca o dublă cu CSM Lugoj”, a spus antrenorul Voinţei Lupac, Boșco Vişatovici.

Dacă Lupacul aşteaptă încă primul amical, colega de eşalon Progresul Ezeriş a avut deja parte de un prim joc-test, şi nu unul simplu. La nici o săptămână de la startul pregătirilor, cărăşenii au fost oaspeţii Corvinului Hunedoara, liderul autoritar din seria a 8-a a Ligii a III-a. Aflată în reorganizare după plecarea mai multor jucători, cu un lot care mai are nevoie de omogenizare, formaţia din Ezeriş a reuşit să menţină un relativ echilibru doar până spre finalul primei reprize. Partea a doua a jocului a fost dominată de hunedoreni, care s-au impus clar, cu un categoric 7-0. Concluziile sunt formulate de preşedintele Progresului Ezeriş, Cristian Şodâncă:

„A fost un prim meci de verificare, după numai patru antrenamente. Normal, Corvinul este o echipă foarte puternică, ştiam acest lucru şi chiar ne aşteptam să fie o diferenţă mare. Dar nu ne-a prea interesat faptul că este posibil să ieşim aşa de şifonaţi dintr-un meci amical. Jocul a fost unul bun din partea noastră în prima repriză. Am căzut puţin pe finalul reprizei, când am şi luat două goluri în ultimele cinci minute. Până în acel moment am avut şi noi oportunităţile noastre, şansele noastre, iar dăruirea jucătorilor a fost destul de bună. A fost o primă repriză cu un ritm bun. În a doua repriză am făcut schimbări şi noi, şi ei. Căderea noastră fizică şi valoarea lor şi-au spus cuvântul. Acum urmează antrenamente zilnice, iar sâmbătă, 5 februarie, o să ne deplasăm la Lugoj, pentru amicalul cu echipa CSM din localitate. Mai departe, vom avea amicale şi cu FC Boldur, tot o echipă din Timiş, cu Voinţa Lupac, CSM Reşiţa, Phoenix Buziaş şi CS Oraviţa.”