Centralul reşiţean Dorin Voina a ajuns la finalul carierei în arbitrajul divizionar! Conform regulamentului de organizare şi desfăşurare a activităţii arbitrilor, limita de vârstă pentru cavalerii fluierului de Liga a 2-a este de 37 de ani. Pentru că a împlinit această vârstă, cunoscutul arbitru reşiţean e nevoit să pună punct unei cariere de care poate fi mândru. Dorin Voina a intrat în arbitraj în anul 2000, şi are la activ 17 ani de arbitraj în loturile divizionare: 8 ani în lotul de Liga a III-a şi 9 ani în cel de Liga a II-a.

„Toate activităţile au un început şi un sfârşit, şi, conform regulamentului Comisiei de Arbitri, am ieşit din arbitraj la 37 de ani, la limita impusă de regulamentul Ligii a II-a. O activitate pe care am desfăşurat-o timp de 20 de ani, din 2000 şi până în prezent, şi care mi-a adus o mulţime de satisfacţii pe plan profesional. Am activat timp de 17 ani în loturile divizionare şi încă de la vârsta de 21 de ani am promovat la Liga a III-a. Am activat la acest nivel timp de 8 ani, iar din anul 2012 până acum am activat la nivelul Ligii a II-a. Sunt promovări pe care le-am obţinut prin examene organizate de Comisia Centrală de Arbitri. Ce pot să spun este că rămân cu satisfacţia că prin multă muncă, antrenamente şi disciplină am reuşit să arbitrez la aceste două niveluri dimp de 17 ani. Sper ca pe viitor arbitrii tineri pe care îi avem în Caraş-Severin să facă şi ei pasul spre loturile divizionare. Pe această cale, vreau să mulţumesc Federaţiei Române de Fotbal, Comisiei Centrale a Arbitrilor şi Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin, care  m-au sprijinit în tot acest timp. Nu în ultimul rând, mulţumesc domnilor Milică Păunescu şi Cornel Corocan, care mi-au fost mentori, precum şi familiei, care m-a susţinut în tot acest timp. Cu siguranţă voi rămâne alături de arbitrii tineri în vederea pregătirii lor, pentru a promova şi ei în loturile divizionare”, a declarat Dorin Voina.

Alături de arbitrul Dorin Voina, şi-a încheiat activitatea în 2020 şi observatorul Cornel Corocan, tot la limită de vârstă. Ei fac parte dintr-un grup de 11 oficiali retraşi anul acesta din fenomen. Federaţia Română de Fotbal şi Comisia Centrală a Arbitrilor le-a mulţumit tuturor, printr-un mesaj postat pe site-ul oficial al FRF.