[FOTO-AUDIO] Progresul Ezeriș scrie o pagină frumoasă de istorie pentru județul Caraș Severin. A promovat în Liga a III-a!

Campioana județului Caraș-Severin la fotbal, Progresul Ezeriș, scrie o pagină frumoasă în istoria fotbalului cărășean. Formația din comuna Ezeriș a obținut duminică, 9 august promovarea în Liga a III-a de fotbal.

În cel de al treilea meci din barajul de promovare echipa antrenată de Adrian Enāşescu s-a impus cu 3-0 în fața campioanei judetului Gorj, Ştiința Turceni.

Golurile cărășenilor au fost marcate de: Rusnac în minutul 28 și Avramovici, de două ori, în minutele 52 și 75.

„A fost o victorie clară, echipa cea mai bună a câștigat, așa cum am promis tuturor iubitorilor de fotbal și nouă înșine! Ne-am ținut de cuvânt, am ajuns unde ne-am dorit pe linie sportivă, iar mingea este acum în terenul autorităților. Greul de abia acum începe pentru noi”, a concluzionat Cristian Șodâncă, președintele Progresului Ezeriș.

”Băieții merită felicitările, ne-a ieșit un joc bun azi”, a spus antrenorul Adrian Enășescu:

Băieții merită felicitările pentru că au muncit și s-a văzut de-a lungul jocului că ne-am dorit foarte mult să promovăm. Ne-a și ieșit un joc bun. Echipa a jucat exact ce trebuia, am arătat bine în teren. Noi ne dorim să jucăm în Liga a III-a, așteptăm și decizia autorităților pentru a onora așa cum se cuvine această promovare. Pentru asta am muncit și ne întâlnim acolo, în Liga a III-a, a spus tehnicianul Adrian Enășescu.

Căpitanul Progresului, Cristian Birăescu, apreciază dăruirea colegilor săi și a staff-ului tehnic:

”O victorie meritată, echipa a muncit mult. Toată echipa și staff-ul tehnic ne-am dorit din tot sufletul să promovăm și asta s-a văzut și în teren. Știința Turceni este o echipă destul de bună, dar i-am studiat destul de bine. ”Profu” ne-a așezat foarte bine în teren astfel încât să nu le dăm șanse să ajungă la poartă.

Bucuros de victorie și încrezător în ceea ce o să fie în Liga a III-a, unul dintre jucătorii experimentați ai Progresului Ezeriș, Milan Cheda, a afirmat la întoarcerea acasă:

”Mă bucur foarte mult că am reușit să câștigăm azi și am reușit să promovăm în Liga a III-a. A fost un joc destul de greu, cu o echipă destul de bună, care are în lot jucători experimentați, care au jucat și la un nivel mai înalt. Noi am pregătit foarte bine jocul, am fost foarte motivați, determinați și ne-am impus clar. Pe lângă cele trei goluri marcate am avut și alte ocazii foarte mari de a înscrie. Ne bucurăm cu toții, sărbătorim promovarea. Avem câteva zile de vacanță și urmează …Liga a III-a, unde o să fie mult mai greu. Trebuie să ne pregătim mult mai bine și să facem o figură frumoasă”, a spus Milan Cheda.

Partida dintre Progresul Ezeriș și Știința Turceni a avut loc pe stadionul „Michael Klein” din Hunedoara, în condițiile actuale impuse de pandemia de coronavirus și a fost dominată de la un capăt la celălalt de formația cărășeană.

Formația antrenată de Adrian Enășescu a terminat mini-grupa de baraj pe primul loc, după ce a încheiat la egalitate 1-1 primul meci din barajul pentru promovarea în Liga a III-a, în fața celor de la Victoria Zãbrani, dar s-a impus cu scorul general de 3-2, în urma executării loviturilor de departajare.

sursa foto: Progresul Ezeriș