Etapa a 12-a a Ligii a III-a de fotbal a consemnat o nouă victorie a rossonerilor reșițeni. Lideră autoritară în seria 7-a, CSM Reșița a primit acasă replica Jiului Petroșani, care a rezistat în Valea Domanului doar o repriză. Gazdele au deschis scorul prin Amir Jorza în minutul 8, dar Jiul a restabilit egalitatea patru minute mai târziu, prin Cocină, la o ieșire hazardată a goalkeeperului Micu. Spre finalul reprizei, Reșiței i-a fost refuzat și un penalty, după ce Mediop a fost faultat clar în careul advers. Jiul a rămas în 10 oameni chiar în minutul 45, când autorul golului, Cocină, a fost eliminat la două galbene. Cu un om în plus, CSM Reșița a încheiat practic conturile în primele zece minute ale reprizei secunde. Mediop, Munteanu și același Jorza au marcat în minutele 47, 50 și 54, spulberând orice speranță a oaspeților. Rosso-nerii au dominat până la final, fără a mai perfora însă poarta Jiului. S-a terminat 4-1, după un joc care l-a mulțumit pe antrenorul Dan Alexa.

„Am început foarte bine jocul, am avut ritm și am înscris după o acțiune foarte frumoasă. Apoi a fost acea nesincronizare în defensivă, le-am făcut cadou golul egalizator. Au urmat 15 minute în care am fost haotici, nu am avut liniște, dar repriza a doua am început-o foarte bine și am reușit să înscriem repede. A fost apoi un joc la discreția noastră. O victorie importantă, care, coroborată cu înfrângerea de astăzi a Pandurilor, ne face să ne distanțăm mai mult de urmăritoare. Urmează un meci important cu Deva, ocupanta locului doi, o echipă foarte agresivă, o echipă care își va vinde foarte scump pielea. Dar noi suntem în grafic, ca rezultate avem doar un egal și 11 victorii și, în plus, am crescut ca joc. Sunt jucători care evoluează foarte bine, trebuie să menținem ritmul până în iarnă, iar apoi urmează acea perioadă de pregătire pentru playoff și meciurile de baraj, pentru că este foarte greu să mai pierdem barajul la diferența aceasta de puncte.  Sunt 10 puncte, care ar fi destul de greu de recuperat de adversare. Pe mine mă interesează ca echipa să crească, să arătăm o creștere de la joc la joc. Le-am și spus băieților că e normal să îmi doresc să câștigăm, dar și modul cum o facem e important pentru mine”, a declarat Dan Alexa.

CSM Reșița: Micu, Rimovecz, Breșneni, Bărboianu, Munteanu, Cioinac, Vasluian, Jorza, Drăghiceanu, Mediop, Velcotă. Rezerve: Zimmermann, Ciubotaru, Sima, Fota, Ion, Cristodulo, Mura, Avram, Cristea.

De remarcat că nucleul Guardiei Ultra a fost din nou la post, pe zidul dinspre deal. Marcel Gușcă și cei mai fideli colegi din galerie și-au încurajat fără încetare favoriții, iar în locul în care stătea de obicei Guardia a fost desfășurat un banner în memoria lui Marius – un suporter rossoner plecat mult prea devreme la cele veșnice.

Iată rezultatele coomplete ale etapei a 12-a, seria a 7-a:

CSM Deva – Gilortul Târgu Cărbuneşti  3-1
Progresul Ezeriş – Aurul Brad  3-0
Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2 – Viitorul Şimian 1-1

Voinţa Lupac – CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu  2-1
CSM Reșița – CSM Jiul Petroşani 4-1

foto: Zoli Bagosi