Cea de-a 7-a etapă a playout-ului Ligii I de fotbal feminin n-a fost cu noroc pentru ACS Banat Girls. Pe terenul din Lupac, pe o ploaie torenţială, fetele din Banat au primit replica redutabilei formaţii Universitatea Alexandria, pe care nu au învins-o niciodată în actualul sezon. Statistica nu le-a descurajat însă pe bănăţence: elevele profesorului Daniel Amariei au dat totul pe teren pentru punctele care le-ar fi asigurat o relativă linişte în lupta pentru evitarea retrogradării. Universitatea Alexandria a încheiat prima repriză cu avantaj minim, 1-0,  iar partea a doua a întâlnirii a consemnat un duel aprig şi foarte echilibrat. Ambele formaţii au înscris câte trei goluri, oaspetele păstrând aşadar avansul de un gol. ACS Banat Girls – Universitatea Alexandria, scor final 3-4, şi punctele intră în contul formaţiei din Teleorman. O partidă foarte disputată, a spus la final antrenorul Daniel Amariei.

„Un meci foarte strâns, foarte disputat. Am continuat să credem în şansa noastră până în ultima secundă. Am avut o repriză secundă mult mai bună decât prima. La pauză am schimbat ceea ce am crezut că nu merge. Acest lucru a dat roade pe atac, dar, din păcate, am şi  suferit în apărare. Mergem înainte, ne bucurăm că echipa din Constanţa a reuşit să producă surpriza etapei şi le-a bătut pe fetele de la Carmen Bucureşti, rivalele noastre în lupta pentru evitarea retrogradării. În etapa următoare ne aşteaptă un meci foarte greu, chiar pe terenul celor de la Carmen Bucureşti. Vom merge cu gândul la victorie, sperăm să câştigăm cele trei puncte puse în joc şi să ne asigurăm continuarea în Liga I. Eu sunt convins că, până la urmă, sacrificiile şi munca fetelor nu vor rămâne nerăsplătite”, a declarat Daniel Amariei, antrenorul echipei cărăşene.

Golurile echipei bănăţene au fost marcate astăzi de Paula Muntean, Adelina Ion şi Stefanija Roksa.  Iată ce a declarat Paula Muntean după joc:

„A fost un meci greu, cu multe ocazii de ambele părţi. Mă bucur că am reuşit să marchez, dar în acelaşi timp îmi pare rău că nu am reuşit să fiu decisivă în ultima fază a meciului, unde am fost din nou pusă în postura de a marca. E puţin frustrant că nu am reuşit să scoatem punct sau puncte din această partidă, deşi am avut momente când chiar am arătat bine. Vreau să-mi felicit colegele pentru atitudinea arătată în teren. Îmi pare rău că arbitrul nu a reuşit să se ridice la nivelul Ligii I”, a spus fotbalista bănăţeană.

După 7 etape, ACS Banat Girls ocupă locul 4 în grupa playout, la egalitate de puncte cu Carmen Bucureşti, care se află pe locul 5, prima poziţie retrogradabilă. Fetele din Banat au însă avantajul golaverajului superior. Duelul direct, Carmen Bucureşti – ACS Banat Girls, joc din etapa a 8-a, este programat pe 23 mai.