Terenul sintetic din cadrul complexului reşiţean Atlantic a găzduit „Cupa Speranţa” la minifotbal, competiţiei tradiţională adresată copiilor şi tinerilor din centrele de plasament ale judeţului. Organizată de Centrul Speranţa din Reşiţa cu sprijinul mai multor parteneri, întrecerea  a reunit la start 7 echipe, reprezentând tot atâtea instituţii de plasament din Reşiţa, Caransebeş, Oraviţa şi Zăgujeni. Un eveniment sportiv aşteptat cu nerăbdare de tinerii competitori, a declarat directorul centrului Speranţa, Iuliana Stancu.

„Copiii se întâlnesc şi socializează de mai multe ediţii. Dată fiind pandemia, anul trecut nu s-a organizat această competiţie şi ne bucurăm că tinerii s-au reîntâlnit. Este bucurie, copiii nu s-au întâlnit de atâtea luni. În deschiderea programului ne-au încântat majoretele, iar echipele Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Caraş-Severin şi Inspectoratului de Poliţie au deschis competiţia cu un joc demonstrativ. La fel ca în alţi ani, avem ca partener Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, iar co-parteneri sunt Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Centrul de Evaluare şi Prevenire Antidrog şi ISU”, a declarat Iuliana Stancu.

Din partea Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret a vorbit inspectorul de sport Dorin Voina:

Cupa Speranţa propune copiilor sportul, ca o alternativă la nedoritul consum de droguri, iar Centrul Antidrog se implică fără rezerve în asemenea acţiuni, a declarat Adelina Rus, reprezentanta Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin.

Tinerii fotbalişti amatori s-au arătat şi ei bucuroşi de şansa de intra din nou pe teren, alături de colegi şi prieteni.

La finalul unei competiţii foarte animate, s-a impus Humanitas Pro Deo, urmată de Casa Noastră Zăgujeni şi Centrul Speranţa din Reşiţa. Competiţia a fost gândită ca o pledoarie pentru un stil de viaţă sănătos , iar laureaţii au fost premiaţi de organizatori cu medalii, cupe, diplome, tricouri şi fructe.