Din toamnă, microbiştii cărăşeni vor fi cu ochii pe Liga a III-a, având în vedere că la start se vor alinia nu mai puţin de trei formaţii din Banatul de Munte: CSM Reşiţa, Progresul Ezeriş şi Voinţa Lupac. În avanpremiera întrecerii oficiale, CSM Reşiţa şi Progresul Ezeriş şi-au măsurat astăzi forţele pe arena reşiţeană Gloria, într-un joc amical cu rol de verificare. La finele unui joc în care căldura toridă a fost adversara ambelor echipe, victoria a revenit rosso-nerilor lui Dan Alexa. După 1-1 la pauză, CSM Reşiţa s-a desprins în partea a doua a întâlnirii, reuşind să se impună cu 4-1. Pentru  trupa din Valea Domanului au marcat Mediop, de trei ori, şi Avram din penalty, golul ezerişenilor fiind înscris de Hrudei. După meci, Dan Alexa a apreciat angajamentul elevilor săi, dar s-a arătat nemulţumit de numărul prea mare de ratări.

„Am încheiat astăzi un ciclu săptămânal, am avut antrenamente de încărcătură şi un amical bun, desfăşurat din păcate pe căldură mare. Era normal să nu fie un ritm foarte bun, dar sunt nemulţumit că ratăm foarte mult. E un aspect pe care trebuie să lucrăm. Mai puţin important e rezultatul, faptul că am câştigat cu 4-1, important este că astăzi nu s-a accidentat nimeni. A fost al patrulea meci amical al nostru din perioada precompetiţională, mai avem încă trei, şi sperăm să fim apţi la începerea campionatului. Miercuri vom juca la Deva, apoi vom încerca să perfecăm alte două amicale, cu Hunedoara şi Dudeştii Vechi. Lotul e definitivat în bună măsură, dar am avut astăzi şi jucători pe care am vrut să-i văd în probe. Am încercat să nu le dau mai mult de 55-60 de minute de joc, tocmai pentru a nu risca vreo accidentare. Sunt mulţumit pentru efort, dar mă nemulţumeşte faptul că ratăm mult, iar în anumite momente ale jocului am fost dezorganizaţi. Jucătorii ofensivi au ratat foarte mult, şi nu doar atacanţii. Mediop, pe lângă cele trei goluri, a mai avut vreo trei situaţii, Velcotă a avut şi el vreo trei, a mai ratat Vali Munteanu. Puteam să ne facem meciul mult mai uşor. Un joc amical e un joc amical, dar în campionat trebuie să fructificăm măcar jumătate dintre ocazii. În ceea ce priveşte situaţia lui Mediop, pot să spun că mi-l doresc foarte mult, vom vedea zilele următoare ce va fi”, a declarat Dan Alexa.

La rândul său, antrenorul Progresului, Constantin Arbănaş, a apreciat jocul drept un test util pentru elevii săi.

„Pentru noi a fost un test reuşit, cel mai reuşit de până acum, chiar dacă am pierdut cu 4-1. Am întâlnit o echipă cu valoare de Liga a II-a, cu jucători chiar de Liga I. Pentru echipa mea a fost un test foarte bun, sunt mulţumit mai ales de prima repriză, pe care am încheiat-o la egalitate, 1-1. După ce am făcut schimbările adversarii au reuşit să mai marcheze, datorită experienţei superioare. Oricum, CSM Reşiţa e favorita la promovarea în Liga a II-a. Obiectivul nostru este să jucăm un fotbal frumos şi să creştem nişte jucători tineri. Vom mai avea sâmbăta viitoare un amical cu juniorii CSM-ului, apoi cu Şimianul, dar data nu a fost fixată. Şi mai căutăm nişte adversari.  Lotul nostru e definitivat în proporţie de 70%, aş putea spune. Mai avem nevoie de încă 3-4 fotbalişti. Chiar aşteptăm acum un fost internaţional moldovean. În campionat ne propunem o clasare mai bună decât în sezonul trecut”, a spus Constantin Arbănaş.

Campionatul Ligii a III-a va începe în data de 28 august. Seriile acestui eşalon se vor stabili pe 4 sau 5 august.