Cu exact două săptămâni înainte de startul Ligii a III-a, CSM Reşiţa şi Voinţa Lupac s-au înfruntat pe arena din Valea Domanului, într-un amical care se anunţa foarte interesant. Iar confruntarea a fost într-adevăr dinamică şi atractivă, ambele echipe având momente bune de joc. Întărită în această vară cu câţiva fotbalişti experimentaţi, între care şi ex-rossonerii Vădrariu şi Danci, Voinţa Lupac a fost un adversar tare pentru o echipă reşiţeană aflată încă în căutarea celei mai bune formule de joc. Oaspeţii din Lupac au deschis scorul în minutul 22 prin veteranul Avramovici, dar CSM Reşiţa a întors situaţia pe finalul primei reprize, reuşind să conducă la pauză cu 2-1, graţie golurilor marcate de Velcotă (min. 41) şi Abubakar (min. 44). Voinţa a restabilit egalitatea în minutul 60 în urma reuşitei lui Cristian Popa, care a şi închis tabela. Pe final, Voinţa Lupac a părut mai proaspătă, dar nici acţiunile ofensive ale croaţilor, nici contraatacurile reşiţene n-au mai produs modificări de scor. CSM Reşiţa – Voinţa Lupac, scor final 2-2. Un meci tare, util rosso-nerilor, a apreciat Dan Alexa.

„Un meci tare, controlat de noi timp de 60 de minute. Am avut situaţii, apoi au venit schimbările, pentru că trebuia să menajez jucători. Au fost jucători care au evoluat 90 de minute. Astăzi i-am menajat pe Mediop, Jorza, Ion Cătălin, am încercat să le dau pauză, ca şi la meciul trecut, pentru că au avut nişte probleme. Un amical foarte bun, păcătuim la finalizare, când am putea să închidem jocul. Dar acestea sunt problemele noastre, încercăm anumiţi jucători pe poziţii noi. Sunt şi jucători tineri pe care i-am debutat astăzi şi pe care o să-i am în vedere. Important e că nu s-a accidentat nimeni, trebuie să văd care e situaţia lui Drăghiceanu, care e foarte important pentru noi. Mai avem două săptămâni până începe campionatul. De fapt, înainte vom avea meciul de Cupă, peste zece zile, probabil cu Ezerişul”, a declarat principalul rosso-nerilor.

La rândul său, antrenorul Voinţei Lupac, Boşco Vişatovici, s-a arătat mulţumit de evoluţia elevilor săi:

„Avem aproape o lună de pregătire cu încărcătură maximă, plus căldurile astea care nu-s OK pentru un jucător de fotbal. Tot discut cu băieţii, le spun că trebuie să creştem de la antrenament la antrenament, de la amical la amical. Dacă îşi văd de treabă, toţi jucătorii din lot o să aibă un viitor frumos. Despre jocul de astăzi, pot spune că am avut înainte o săptămână bună de pregătire, pentru că am ştiut că întâlnim un adversar puternic, cu jucători de calitate care s-au perindat pe la Liga I şi Liga a II-a. Se pare că băieţii au înţeles ce au de făcut, şi nu întâmplător am făcut un joc foarte bun. Undeva la 60-70 de minute am avut o posesie bună şi ocazii. Să nu fiu modest, am şi dominat unele momente ale jocului. Multă lume ne desconsideră, ca o comună mică. Vreau să anunţ pe toată lumea că noi, ceea ce facem, facem cu drag, din plăcere. Vrem să facem o treabă bună, pentru că oamenii care sunt în spatele nostru fac eforturi mari ca să ne ofere condiţii cât mai bune. Pot spune că lotul acesta este cel mai bun pe care l-am avut sub comandă. Este alt nivel de calitate, după mulţi ani de chin am ajuns la un nivel pe care ni l-am dorit foarte mult”, a spus Boşco Vişatovici.

CSM Reșița: Micu, Rimovecz, Avram, Bărboianu, Fota, Cristea, Mura, Sima, Velcotă, Abubakar, Drăghiceanu. Rezerve: Zimmermann, Iana, Cătălin Ion, Hremiuc, Stăiculescu, Pirciu, Cristodulo, Ivașcu, Canea.

Voința Lupac: Petruț, Jivan, Circa, Zamfir, Marcu, Dan Ovidiu, Săndescu, Danci, Vădrariu, Popa, Avramovici. Rezerve: Gruia, Hulpan, Cărăușu, Jinga, Coviț, Căpățână, Cega.

Ambele echipe vor mai avea meciuri amicale săptămâna viitoare. CSM Reşiţa se va deplasa miercuri la Hunedoara, iar Voinţa Lupc va juca în aceeaşi zi la echipa de Liga a IV-a CS Oraviţa. Săptămâna viitoare se vor stabili şi seriile Ligii a III-a. În campionatul care va începe la 28 august vor lua startul trei reprezentante ale Caraş-Severinului: CSM Reşiţa, Voinţa Lupac şi Progresul Ezeriş.