Meci fără istoric în Valea Domanului, acolo unde fotbaliştii rossoneri au avut o misiune destul de uşoară în faţa tinerilor jucători de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu II. Încurajată neîncetat de entuziaştii suporteri din Guardia Ultra, echipa reşiţeană a dominat jocul şi a câştigat la scor de neprezentare, graţie hattrick-ului reuşit de Ndiaye Mediop în minutele 11, 53 şi 57. De departe cel mai inspirat jucător ofensiv al Reşiţei, Mediop a ajuns la opt goluri marcate pentru rossoneri. La final, Alexa a remarcat întreaga echipă, pentru un joc colectiv foarte bun.

„Un meci pe care l-am tratat foarte serios, îmi felicit echipa pentru că a făcut acest lucru. Am întâlnit o echipă tânără, era important să începem bine jocul. Am început practic de la 1-0, iar apoi am ratat mai multe situații de poartă. Ca joc am fost mulţumit, le-am spus spus şi la pauză jucătorilor să nu se precipite, pentru că într-adevăr a fost o diferență clară de evoluție între noi și adversari. Mă bucur că am revenit pe primul loc, avem un parcurs perfect, iar astăzi a fost unul dintre jocurile noastre bune. Mă bucur pentru Mediop pentru acest hattrick, dar noi  avem mai mulți jucători în lot care pot înscrie. Urmează meciul cu Progresul Ezeriş, o echipă care ne-a pus probleme în Cupă, o echipă foarte ambiţioasă, care a crescut foarte mult faţă de anul trecut. Sperăm ca starea terenului să fie bună şi mergem să câştigăm, să legăm victoriile”, a declarat antrenorul Dan Alexa.

CSM Reşiţa a început jocul în formula: Micu – Rimovecz, Ion, Bărboianu, Cioinac, Velcotă, Jorza, Munteanu, Mediop, Vasluian, Aboubacar. Rezerve: Zimmermann, Ciubotaru, Sima, Stăiculescu, Fota, Mura, Cristodulo, Breşneni, Drăghiceanu. Antrenor: Dan Alexa.

După cinci etape, CSM Reşiţa e lider în seria a 7-a, cu 15 puncte în cont. Pe locul doi se află Pandurii Tg. Jiu, cu 13 puncte, iar podiumul e completat acum de Progresul Ezeriş, care totalizează 10 puncte. Etapa următoare programează şi primul derby cărăşean: sâmbăta viitoare, în runda a 6-a, se joacă la Caransebeş meciul Progresul Ezeriş – CSM Reşiţa.

foto: Zoli Bagosi