[FOTO-AUDIO] Bucurie mare pentru micii fotbalişti ai Reşiţei! În Valea Domanului s-a inaugurat nocturna de la terenul sintetic

Pe terenul sintetic din Valea Domanului s-a jucat fotbal aseară, mult timp după lăsarea întunericului! Zeci de tineri din pepiniera fotbalistică locală s-au bucurat de inaugurarea instalaţiei de nocturnă care va permite grupelor de copii şi juniori să se antreneze şi la ore târzii. Primarul Ioan Popa, preşedintele CSM-ului, Cristian Bobar, şi antrenorul echipei de seniori, Dan Alexa, au fost prezenţi la momentul inaugural. Valoarea investiţiei se ridică la circa 40.000 de euro. LED-urile au fost primite din partea unui sponsor, iar cele mai multe dintre lucrările necesare s-au realizat în regie proprie. Este un nou pas făcut în direcţia încurajării sportului juvenil, a apreciat edilul-şef Ioan Popa.

„Am făcut pași mici, pași mărunți, dar importanți. Am spus-o de la începutul primului mandat: mă concentrez pe educație și sănătate. Sportul face parte din educație, este o latură a educaţiei care a fost văduvită în ultimii 25 de ani în România. Acest lucru a dus la ceea ce vedem astăzi în rândul tinerilor, foarte mulți sunt amotrici, grăsuți sau chiar obezi la vârste fragede. Încurajez părinții să-i trimită să facă sport, indiferent de care. Această facilitate cu nocturna am făcut-o mai mult în regie proprie, dar şi cu sprijinul unor sponsori. Am lucrat cu echipa de la Primărie, Dani Călin şi ceilalţi care ne ajută pentru fundaţii, stâlpi, lucrări de genul acesta în oraş. Iluminatul a fost făcut de o firmă din Reșița, iar lucrarea a fost făcută într-un timp, zic eu, record, aproximativ o lună și jumătate. Vedem aici la stadion copii de la 4-5 ani până la juniori, care vor beneficia de acest teren cu nocturnă. Bineînțeles că pe acest teren se va pregăti și echipa CSM Reșița, sub conducerea lui Dan Alexa, în special atunci când va fi cald. Dan Alexa se pricepe mai bine, a dovedit acest lucru, avem opt victorii în opt meciuri. Ne ducem acolo unde trebuie. Sper ca din rândul copiilor să apară jucători valoroși, nu-i mai menționez acum, au fost destui care au plecat de la Reșița în fotbalul mare, dar în ultimii ani nu prea am avut tineri fotbaliști pe care să-i valorificăm la echipa mare. Mulțumesc celor care s-au implicat, îi mulțumesc lui Cristi Bobar și le doresc succes în continuare tuturor. Ce urmează, în domeniul fotbalistic și nu numai,  urmează ca CNI-ul să demareze lucrările la stadionul Arsenal. Acolo vom face un teren natural nou, cu tribune, vestiare și un teren sintetic cu nocturnă. După ce Arsenalul va fi gata, probabil că vom demara lucrările de modernizare a stadionului din Valea Domanului. Este un proiect în valoare de 11 milioane de euro depus la CNI. Momentan este în faza de evaluare și sper ca la anul viitor să avem bucuria să vă anunțăm că vom începe demararea lucrărilor la stadion. Este un proiect similar cu cel de la Ploiești și va fi un stadion de UEFA 3. Dar primul pas este să facem stadionul Arsenal, pentru a avea încă un teren unde băieții se pot antrena și pot să evolueze și în campionat. Ultimul rămâne stadionul Gloria, care este poziționat extraordinar de bine în Govândari. Va trebui să găsim soluții și pentru acel stadion”, a spus primarul Ioan Popa.

Instalaţia de nocturnă de la sintetic este al doilea pas în procesul de modernizare a bazei sportive din Valea Domanului, a apreciat, la rândul său, președintele CSM Reșița, Cristian Bobar:

“Sunt bucuros că am reușit să facem și această nocturnă. Este, cred eu, al doilea pas important după refacerea terenului mare, care arată impecabil. De această nocturnă vor beneficia copiii Reșiței și bineînțeles Primăria Reșița, deoarece cred că se pot organiza aici spectacole și alte evenimente. De asemenea, toate cele cinci secții de la CSM Reșița vor beneficia de această nocturnă. Investiția se ridică undeva la 40.000 de euro, a fost sponsorizată de firma SC Power Electric, care a oferit ledurile, iar restul a fost construit în regie proprie. Nocturna aceasta este doar pentru antrenamente, ziua este scurtă, avem 250 de copii la centru și nu putem face antrenamente la șapte grupe în două ore. Dacă vrem să producem fotbaliști trebuie să avem terenuri de antrenament cât mai libere. Cred, sincer, că Centrul de copii și juniori este pe drumul cel bun sub coordonarea lui Călin Cheregi. Grupele de juniori A, B și C se bat la primele locuri. Dovada este şi tânărul fotbalist Rimovecz, care e un produs al centrului de juniori, iar acum joacă meci de meci sub comanda lui Dan Alexa la echipa mare. Această nocturnă este benefică pentru oraș și pentru CSM Reșița”.

Antrenorul Dan Alexa a felicitat autoritățile pentru efortul de devoltare a infrastructurii sportive:

„Sunt bucuros că lucrez cu niște oameni care se ocupă de infrastructură, un lucru rar în acest moment în România. Îi felicit că au găsit finanțare și înțelegere, pentru că este un lucru benefic pentru toți copiii de aici. Reşiţa a scos de-a lungul timpului fotbaliști importanți pentru România, pentru echipa naţională, jucători de top care şi-au lăsat amprenta pe unde au trecut. Realizarea nocturnei va mai atrage copii, Reşiţa are potenţial foarte mare. Sunt de aproximativ trei luni la Reșița, am fost și pe la alte echipe care au fost finanțate fie de patroni, fie de autorități, și dezvoltarea infrastructurii era pusă tot timpul undeva în spate. Eu îi felicit, pentru că aceasta este calea corectă, se vrea sport în Reșița. Sunt bucuros că pot să lucrez cu astfel de oameni și doar așa poţi evolua, atât ca individ, cât şi ca club”, a spus Dan Alexa, antrenorul echipei de seniori CSM Reșița.

De același autor

Related Articles