În Liga I de fotbal feminin, ACS Banat Girls a obţinut trei puncte mari în faţa formaţiei AFC Fair Play Bucureşti, liderul grupei playout după primele patru etape. Neînvinsă în faza a doua a competiţiei, gruparea bucureşteană a cedat pentru prima oară pe terenul din Lupac, în faţa unei formaţii bănăţene extrem de motivate. A fost 2- 2 la pauză şi 5-3 pentru fetele din Banat la finele timpului regulamentar de joc. Golurile echipei cărăşene au fost marcate de Paula Muntean (min. 11), Olga Zeziukina (min. 29) şi Stefanija Roksa, ultima, autoare a unui hattrick care a înclinat balanţa în favoarea gazdelor (min. 70, 71, 78). Scurte declaraţii după joc: Paula Muntean şi Stefanija Roksa.

„Mă bucur că am putut să deschid scorul într-un timp atât de scurt, vreau să-mi felicit echipa pentru jocul bun prestat astăzi şi sperca de acum înainte să avem parte doar de rezultate pozitive”, a spus Paula Muntean.

„Mă bucur că am putut să-mi ajut echipa prin marcarea celor trei goluri. Sunt mândră de mine şi de echipa mea, şi sper să continuăm tot aşa”, a declarat Stefanija Roksa.

După înfrângerea suferită astăzi, AFC Fair Play coboară pe locul 3, primele două poziţii fiind ocupate acum de Universitatea Alexandria şi ACS Fotbal Feminin Baia Mare. Acesta este al doilea lider din playout care pleacă cu mâna goală din Banat, după Carmen Bucureşti, care a cedat cu 0-2 pe terenul din Lupac. Jocul cu Fair Play a fost un meci nerecomandat cardiacilor, a spus la final antrenorul Daniel Amariei.

„A fost un meci de infarct, cu multe goluri, cu schimbări de rezultat. Am intrat bine în joc, am deschis scorul rapid, dar, din păcate, am şi primit două goluri în primele 30 de minute, iar moralul echipei a avut ceva de suferit. Până la execuţia formidabilă a Olgăi Zeziukina, care deja ne-a obişnuit cu execuţii spectaculoase şi goluri din lovituri libere. După 2-2 la pauză, am forţat, am jucat cu fundaşul nostru stânga în atac şi lucrul acesta a dat roade. Stefanija Roksa a reuşit să marcheze trei goluri, o felicităm pentru execuţiile ei, a făcut un meci extraordinar. Felicit toate fetele pentru efortul depus, pentru dăruire în jocul de astăzi. Dedicăm victoria celor două sărbătorite de mâine, Denisa Burdan şi  Mădălina Gânju. Nu în ultimul rând, dorim să mulţumim tuturor celor care ne sprijină în continuare şi sunt alături de noi în momentele destul de dificile pentru clubul nostru. Îi mulţumim lui Lucian Dobre pentru antrenamente, celor de la Lupac, pentru că ne găzduiesc în continuare. Sperăm să ne salvăm, continuăm să jucăm fotbal şi vrem să profităm de fiecare meci din acest sezon de Liga 1, iar la sfârşit sperăm să fim deasupra liniei”, a declarat principalul bănăţencelor.

Celelalte două jocuri ale rundei s-au încheiat cu victorii ale formaţiilor oaspete: Carmen Bucureşti – Fotbal Feminin Baia Mare 1-2 şi Selena Constanţa – Universitatea Alexandria 1-5. Cu 13 puncte, ACS Banat Girls rămâne pe poziţia a 5-a, penultima a grupei, dar fetele din Banat sunt pregătite să joace până în ultimul minut şi până la ultima picătură de energie pentru menţinerea în Liga I. În etapa următoare, pe 9 mai, ACS Banat Girls va juca tot acasă, contra echipei Selena Constanţa.