Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a apreciat că 2020 a fost un an plin de provocări din cauza pandemiei de coronavirus şi că din acest punct de vedere a fost cel mai complicat de la preluarea conducerii FRF.

„A fost cea mai mare criză cu care fotbalul s-a confruntat vreodată, nici măcar pe durata celui de-al Doilea Război Mondial fotbalul nu a fost oprit în totalitate, ca acum. Din acest punct de vedere se poate spune că este cel mai complicat an la conducerea FRF, fiind nevoit ca împreună cu membrii afiliaţi şi colegii din administraţie să găsim soluţii atât pentru desfăşurarea competiţiilor, cât şi pentru a sprijini cluburile aflate şi ele într-o situaţie dificilă”, a spus, pentru Agerpres, Burleanu.

Șeful FRF a apreciat că lipsa spectatorilor a avut un impact negativ major, nu doar asupra veniturilor cluburilor, ci și asupra spectacolului sportiv, pentru că fotbaliştii  preferă să joace cu stadioanele pline şi au dificultăţi în a se motiva atunci când tribunele sunt goale.

El a mai menţionat că FRF a luat măsuri importante pentru a ajuta fotbaliştii, antrenorii şi cluburile în perioada pandemiei.

„Prin decizia Comitetului Executiv din 1 octombrie, am oferit tuturor membrilor afiliaţi un sprijin financiar în valoare totală de 1,7 milioane de euro. Am reuşit acest lucru datorită stabilităţii financiare a FRF şi a garanţiilor primite de la partenerii noştri comerciali. Acest sprijin este unic în sportul românesc, în contextul în care FRF este singura federaţie relevantă din România fără niciun suport din fonduri publice.”

Principalele realizări din punct de vedere sportiv şi administrativ ale FRF în 2020 au fost, în opinia preşedintelui, calificarea reprezentativei Under-21 la Campionatul European de anul viitor şi obţinerea organizării CE de tineret din 2023 alături de Georgia.

foto: AGERPRES