Fotbaliștii tricolori mai ratează o calificare. Mirel Rădoi își ia adio de la Națională

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi, a anunţat că nu va mai continua la conducerea primei reprezentative, după ratarea calificării în barajul pentru Cupa Mondială din 2022. Tricolorii au învins în Liechtenstein cu 2-0, grație golurilor marcate de Denis Man și Nicușor Bancu, dar Macedonia de Nord este cea care încheie pe locul de baraj, după victoria cu 3-1 contra Islandei. În conferința de presă de după meciul de la Vaduz, Mirel Rădoi a anunțat oficial că nu mai dorește să continue ca selecționer.

Din punctul meu de vedere această campanie este un eşec pentru că nu am reuşit să terminăm pe unul din primele două locuri. Este ultima mea conferinţă de presă ca selecţioner. Am luat o decizie normală dacă nu am reuşit să mă clasez pe primele două locuri, aşa cum îşi asumă un selecţioner. Ăsta este cel mai bun lucru pe care îl pot face în acest moment de a nu mai continua cu un nou contract cu FRF. Deci nu există o demisie, contractul meu se încheie la sfârşitul acestei luni, dar, din punctul meu de vedere am luat decizia finală de a nu mai continua”, a spus Rădoi, citat de Agerpres.

„Decizia de a nu continua era luată chiar dacă terminam pe locul doi. Nu mai pot fi convins de cineva să revin, am luat decizia. Nu mi-a fost uşor, le-am comunicat-o şi băieţilor. Nu se pune problema că nu a contat faptul că m-au rugat jucătorii să rămân, dar decizia o luasem dinainte”, a adăugat selecţionerul.

Rădoi susţine că oficialii Federaţiei Române de Fotbal ar trebui să îi ofere următorului selecţioner un contract pe o perioadă mai lungă.

„Dacă acest contract era de la bun început pe o perioadă mai lungă, poate lucrurile ar fi stat altfel. Dar ştiind de această perioadă, m-am setat oarecum singur, asta e perioada şi s-a terminat. Asta a fost durata contractului, eu m-am concentrat pe ea. Eu cred că următorului selecţioner trebuie să îi se ofere un contract pe o perioadă mai lungă. Sper că viitorul la echipa naţională să fie pe termen mediu sau lung, să nu mai fie pe pe termen scurt. Aşa văd eu lucrurile. Dacă vor fi convocaţi în mare aceiaşi jucători, indiferent cine va veni selecţioner, va trebui să abordeze jocurile de această manieră. Pentru că profilul jucătorilor este acesta. Dacă va convoca alţi jucători, atunci poate avea şi o altă idee de joc”, a explicat Rădoi.

În vârstă de 40 de ani, Mirel Rădoi  a preluat funcţia de selecţioner al primei reprezentative la 26 noiembrie 2019, postul fiind atunci vacant ca urmare a plecării lui Cosmin Contra.

Anterior, Rădoi condusese echipa naţională Under-21 a României, cu care a atins semifinalele Campionatului European de tineret din 2019. Această performanță a însemnat și calificarea la Jocurile Olimpice după o pauză de 56 de ani.

sursa foto: Agerpres

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles