Liceul ,,Sabin Păuţa’’ din Reşiţa, a fost din nou gazda Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar

Sala de sport a Liceului ,,Sabin Pauta’’ din Resita, a fost din nou gazda, asa cum ne-am obisnuit in ultimii ani, pentru faza municipala a Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar la fotbal fete gimnaziu. Cele 8 echipe inscrise in competitie au jucat un prim tur eliminatoriu, in care s-au inregistrat urmatoarele rezultate:

Sc.Gen. 6 – Diaconovici Tietz   1-3

Sc.Gen. 8 – Sc.Gen.9   0-2

Sc.Gen.7 – Traian Lalescu   0-2

Mircea Eliade – Baptist   4-1

A fost o faza in care rezultatele sunt mai mut sau mai putin surprinzatoare, prestatiile de pe suprafata de joc aratand ca la scoala copiii inca ies la miscare, iar munca profesorilor se vede chiar cu ochiul liber.

In faza semifinalelor, s-au intalnit 4 echipe, castigatoarele urmand sa se califice pentru faza judeteana:

Diaconovici Tietz – Sc.Gen.9   0-3

Traian Lalescu – Mircea Eliade   2-0

Iata loturile celor doua combatante care au jucat finale, ele fiind calificate deja pentru faza judeteana a competitiei:

Sc.Gen.9:  Vanesa Balan, Paula Zamfirescu, Teodora Bojinescu, Karina Dimcea, Dariana Armanca, Daniela Matei, Ionela Ichim, Anne-Marie Sirbu, Daniela Velcu, professor Lavinius Copocean.

Traian Lalescu:  Linta Alexandra, Linta Georgiana, Linta Alina, Antonia Vinau, Mircea Ariana, Biclesan Mara, Rotar Cosmina, Puiu Ramona, Barbu Gabriela, professor Dirin Petru Voina.

Finalul de saptamana a adus din nou in atentie fotbalul la nivelul copiilor odata cu ONSS-ul baietilor din ciclul gimnazial. Cele 10 echipe inscrise in competitieau fost impartite in doua grupe conform tragerii a sorti, astfel ca o grupa a fost compusa din 6 echipe in timp ce cealalta din 4. Ca si in competitia similara a fetelor, meciurile au fost judecate din teren de acelasi arbitru, Ilie Ciocoi, apartinand judetului Timis. In faza grupelor, s-au inregistrat urmatoarele rezultate:

Traian Vuia – Sc.Gen.8   0-0 si 1-2 dupa lovituri de departajare

Sc.Gen.9 – Baptist   3-0

Traian Lalescu – Sc.Gen.2   4-7

Aurora – Liceul deArte   3-0

Mircea Eliade – Diaconovici Tietz   2-0

Sc.Gen.8 – Sc.Gen.9   0-2

Au fost meciuri deosebit de spectaculoase, chiar daca uneori peste limita sportivitatii. Un meci deosebit de atractiv, cel dintre fotbalistii de la Traian Lalescu si cei de la Scoala Generala numarul 2, a fost capul de afis pentru aceasta faza a competitiei, un adevarat derby pentru numele inscrise pe foaie de cei doi profesori.

Competitia a continuat vineri 27 ianuarie cu meciurie semifinale in care s-au inregistrat urmatoarele rezultate:

Sc.Gen.9 – Sc.Gen.2   0-3

Aurora – Mircea Eliade 1-1 si 1-2 dupa lovituri de departajare

Doua finale excelente din punct de vedere fotbalistic, chiar daca scorurile au fost in ambele jocuri 5-0, asta nu reflecta adevarata valoare a combatantelor. Iata loturile celor doua finaliste:

Sc. Gen.2:  Barbu Bogdan, Gruia Vladut, Gheju Sergiu, Pinte Alexandru, Alex Voina, Rosca Bogdan, Pal Claudiu, Terfeloaga Mario, David Marius, profesori Liliana Dacica si Branzei Gheorghe.

Mircea Eliade: Bena Andrei, Gaman Ionut, Aherghelitei  Andrei, Dragan Cristian, Topan Ricardo, Buceag Zafer, Borozan Ionut, Balosin Denis, profesor Radu Iovanovici.