Italo-elveţianul Gianni Infantino este noul preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), în urma alegerilor desfăşurate vineri la Zurich, anunţă presa internaţională.

În al doilea tur al alegerilor, Gianni Infantino a obţinut 115 voturi. El a fost urmat de Şeicul Salman bin Ebrahim Al Khalifa (Bahrain), cu 88 de voturi, şi Prinţul Ali Bin Al Hussein al Iordaniei, cu 4 voturi, în timp ce francezul Jerome Champagne nu a primit niciun vot.

La vot au luat parte 207 federaţii naţionale. Pentru ca un candidat să fie declarat învingător după al doilea tur de scrutin, trebuie a să obţină majoritatea simplă a voturilor — 104.

Infantino a fost în frunte şi după primul tur al alegerilor, dar nu a reuşit să obţină două treimi din voturi, majoritate necesară pentru această fază a scrutinului, astfel încât a avut loc un al doilea tur. În primul tur, Infantino a obţinut 88 de voturi, în timp ce Şeicul Salman a primit 85, Prinţul Ali a strâns 27 de voturi, iar Jerome Champagne, 7. Majoritatea necesară de două treimi însemna 138 de voturi.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, l-a votat pe Gianni Infantino la alegerile pentru preşedinţia FIFA pe care secretarul general al UEFA le-a câştigat vineri.

“Am fost printre primele federaţii naţionale care şi-au manifestat public susţinerea pentru domnul Infantino, după anunţul candidaturii sale. Iar poziţia noastră a fost bazată pe o analiză atentă, ale cărei concluzii sunt evidente: viziunea şi strategia FRF de astăzi, prezente în Planul nostru strategic, s-au regăsit în programul de campanie al  domnului Infantino. Am toată convingerea că se vor aplica prin acţiunile care urmează. FIFA intră într-o nouă eră, în care îşi va întări reputaţia şi va construi proiecte sustenabile pentru dezvoltarea fotbalului printr-un alt context al relaţiilor cu asociaţiile naţionale, iar Federaţia Română de Fotbal intră într-o nouă etapă a relaţiei cu FIFA”, a declarat Răzvan Burleanu, Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal.

Sursa http://www.frf.ro

Foto: www.90min.com