Politehnica Timişoara şi Fortuna Becicherecu Mic şi-au unit forţele pentru două obiective ambiţioase: atacarea titlului în Liga 1 de fotbal feminin şi accederea într-un timp cât mai scurt în grupele celei mai puternice competiţii continentale. Site-ul oficial al Politehnicii Timişoara a anunţat că un parteneriat între cele două cluburi a fost oficializat săptămâna aceasta, iar artizanii acordului şi-au exprimat convingerea că sub umbrela Politehnicii, fotbalistele timişene pot lupta cu şanse reale pentru trofeu. Prin noua asociere, echipa din comuna timişeană, care a încheiat pe locul 4 sezonul 2020-21 al Ligii I feminine, va evolua din următorul campionat sub denumirea de Politehnica Timişoara. De asemenea, colaborarea este extinsă atât la nivel de facilităţi, cât şi în ceea ce priveşte echipele de juniori ale celor două entităţi. Proiectul va fi coordonat de managerul general Mirel Albon, cel mai titrat tehnician din fotbalul feminin românesc şi fost selecţioner al echipei naţionale.

„Mă bucur să anunţ că, începând din viitorul sezon, echipa Fortuna Becicherecu Mic va evolua cu numele de Politehnica Timişoara, mă bucur foarte mult pentru că fotbalul feminin merită subliniat mai mult, iar prezenţa sa sub un brand precum cel al Politehnicii, nu poate decât să fie un avantaj şi pentru echipa de fete. Mai ales că rezultatele lor au fost la nivelul celor pe care ni le dorim întotdeauna să le avem la Politehnica”, a spus Florin Drăgan, rectorul Universităţii Politehnica Timişoara, citat de site-ul clubului timişorean.

„Suntem bucuroşi pentru semnarea acestui protocol legat de fotbalul feminin şi credem că din experienţa acumulată în fotbalul feminin la nivel de Fortuna Becicherecu Mic şi prin aducerea lui Mirel Albon în funcţia de manager general să fie un pas înainte pentru fotbalul feminin. Nu doar pentru cel timişorean, ci şi fotbalul feminin din România!”, a precizat Marius Călin Paşca, preşedintele Fortunei Becicherecu Mic.

În momentul în care am fost contactat pentru a discuta despre acest proiect, am fost atras din prima clipă. La momentul respectiv aveam câteva discuţii cu echipe de afară, le-am sistat pe toate, pentru că mi se pare un lucru absolut deosebit ce se poate întâmpla aici. Timişoara este un oraş mai emancipat şi mai dezvoltat decât multe oraşe din România. Politehnica Timişoara este un brand deosebit… Puteţi fi convinşi că mă voi implica 100% şi îmi voi pune toate cunoştinţele la bătaie şi energia pe care o am. Sunt foarte motivat după şase luni de pauză, să muncesc din nou şi să dezvoltăm fotbalul feminin în Timişoara şi în România. Într-un timp, e foarte greu să spun cât de lung sau cât de scurt, aici la Timişoara se va cânta imnul pentru echipa campioană”, a declarat la rândul său Mirel Albon, noul manager general al echipei timişene.

foto: facebook Politehnica Timisoara