Foștii jucători de națională ai României se adună la Caransebeș, la evenimentul tradițional ”Stelele Banatului”

O nouă ediție a amplului eveniment sportiv ”Stelele Banatului” la fotbal va avea loc în această săptămână, la Caransebeș. Participă în acest an 12 echipe și pentru prima dată sunt două formații din Banatul sârbesc.

Principalul organizator, fostul fotbalist Dan Avram a vorbit despre organizarea acestui eveniment tradițional pentru Banat :

”Am dorit să permanentizez acest gen de competiție, care să omagieze foști mari fotbaliști ai Banatului, dar să cinstesc și memoria tatălui meu, Emil Avram, fost fotbalișt al „U“ Cluj, Juventus București și Vulturii Lugoj. Am început cu ediții la Reșița în 2013 și 2014 și au urmat altele în 2015 și 2017, la Caransebeș. Ediția din 2018 va avea loc în zilele de 3 și 4 februarie, la Caransebeș, în sălile polivalentă Caromet și de sport a Liceului din cartierul Pipirig. Echipele participante sunt din județele: Caraș-Severin, Timiș, Arad, Hunedoara, dar și două formații din localitatea Straja din Serbia. În fiecare an dorim să avem cât mai mulți spectatori,dorim ca cei de vârsta noastră să vină la sală cu nepoții, cu copiii, să vină să asiste la acest eveniment ce merită văzut, nu e puțin lucru să vezi marie glorii ale României, aici la Caransebeș.”

Sâmbătă, 3 februarie vor avea loc meciurile până la nivelul semifinalelor. Seara va avea loc o festivitate de premiere, în care toate echipele participante vor fi premiate cu câte o cupă, participanții cu o medalie  și cu o diplomă de Excelență.

Duminică, 4 februarie de la ora 10.00, în sala Caromet va avea loc finala turneului, urmată de un meci demonstrativ între o selecționată a României (formată din fotbaliști din arealul Banatului, care au jocuri la națională) și o selecționată a Stelelor Banatului (formată din jucătorii reprezentativi ai echipelor participante).  Va fi un meci cu caracter festival, amical, în care spectatorii vor putea să-i vadă pe teren pe foștii mari fotbaliști ai Banatului, în frunte cu Miodrag Belodedici, Iosif Rotariu, Constantin Varga,Florin Bătrânu, Marcel Băban, Dan Potocianu, Ioan Florea etc.

 

120 de tricouri personalizate cu numele, numărul și cu autografele fostelor mari glorii ale României vor fi oferite fanilor la aceste reuniuni sportive inedite, ce au loc la finalul acestei săptămâni.

Evenimentul este organizat de inimosul om de fotbal, Dan Avram împreună cu Primăria și Consiliul Local Caransebeș, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Caraș-Severin, Asociația Județeană de Fotbal, conducerea Societății Caromet SA și prieteni ai organizatorului.

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Prima ediție a avut loc în anul 21 noiembrie 1988, în organizarea lui Dan Avram și a regretatului Ioan Mura. Dan Avram era pe atunci căpitanul echipei de fotbal ICM Caransebeș. În 1988, la acel prim meci al fostelor glorii, au participat: Gică Dobrin, Dudu Georgescu, Costică Donose, Gigi Tătaru, Rică Răducanu, dar și personalități din lumea artei: Florin Piersic, George Ivașcu, regretatul Szabi Cseh etc. Comentatorul meciului de atunci a fost Cristian Țopescu.

Cristina Corocan