Fiorentina- PanduriiPandurii Tg. Jiu a fost învinsă de Fiorentina cu un scor de forfait, 3-0 (2-0), joi seara, pe stadionul ”Artemio Franchi”, într-un meci din Grupa E a competiţiei de fotbal Europa League.

Pandurii, debutantă în cupele europene în acest sezon, a pierdut fără drept de apel un meci pe care l-a jucat deschis şi în care a avut şansele sale să impresioneze. Fiorentina a făcut un joc pragmatic şi s-a impus prin golurile marcate de Joaquín (26), Ryder Matos (34) şi Juan Cuadrado (69).

Gorjenii au început excelent meciul cu echipa ”viola” şi Eric a avut şansa deschiderii scorului în chiar minutul 3, dar şutul său deviat a lovit bara transversală. Echipa lui Cristi Pustai a evoluat în continuare curajos şi a avut o nouă mare ocazie de gol, prin Unguruşanu, care a pătruns şi a tras cu stângul, dar Neto a respins în corner (8).

Vicecampioana României s-a stins treptat, iar Fiorentina a intrat în joc şi a fost de ajuns o accelerare şi două driblinguri ale lui Joaquin ca să deschidă scorul (26): 1-0. Pandurii a acuzat şocul şi Erico a gafat în min. 34, Ryder Matos a interceptat şi nu a putut fi oprit de Stanca şi Christou: 2-0.

Deşi a jucat cu multe rezerve în acest meci, Fiorentina şi-a ţinut adversarul la respect o bună parte de timp. Massimo Ambrosini este indisponibil, chilianul David Pizarro (neconvocat), Alberto Aquilani şi Juan Cuadrado au intrat pe parcursul meciului, iar Stefan Savic, Manuel Pasqual şi Giuseppe Rossi au rămas pe banca de rezerve.

Oltenii au avut o perioadă destul de bună în debutul părţii secunde, prima şansă notabilă venind abia în min. 62, când Buleică a tras pe lângă poartă. Eric a avut o şansă foarte bună, în min. 63, dar şutul său din careu a fost blocat de Tomovic.

Fără să forţeze, Fiorentina a marcat şi al treilea gol, prin columbianul Cuadrado, scăpat din marcaj: 3-0 (69). Apoi, Iakovenko a fost aproape de gol, dar a trimis mingea în transversală cu capul (74). Apărarea gorjenilor a continuat să fie surprinsă, iar şutul lui Fernandez a fost blocat in extremis de Erico (77). Echipa lui Pustai a căutat golul de onoare, însă acţiunile au fost în general fără sorţi de izbândă, la fel cum a fost faza la care Eric a trimis din foarfecă (79), fără emoţii pentru Neto. Fernandez a fost la un pas de golul patru, dar mingea trimisă din lovitură liberă s-a dus în plasa laterală (83). Neto a fost aproape să fie surprins de şutul lui Anton şi a acordat corner (90+3), după care, pe contraatac, Cuadrado a tras în bară (90+3).

Următorul meci pentru echipa din Târgu Jiu va fi revanşa cu Fiorentina, în data 7 noiembrie, la Cluj.

Caseta tehnică:
ACF Fiorentina – Pandurii Tg. Jiu 3-0 (2-0)
Au marcat: Joaquín (26), Ryder Matos (34), Juan Cuadrado (69).
Florenţa, stadion ”Artemio Franchi”: 14.000 spectatori
Europa League – Grupa E

Au evoluat echipele:
Fiorentina: 1. Neto – 40. Nenad Tomovic, 2. Gonzalo Rodríguez (căpitan; 4. Facundo Roncaglia, 64), 5. Marvin Compper, 3. Marcos Alonso – 8. Marko Bakic, 20. Borja Valero (10. Alberto Aquilani, 73), 14. Matías Fernández – 17. Joaquín, 30. Ryder Matos (11. Juan Cuadrado, 60), 77. Aleksandr Iakovenko. Antrenor: Vincenzo Montella.
Rezerve neutilizate: 78. Gustavo Munúa – 15. Stefan Savic, 23. Manuel Pasqual, 49. Giuseppe Rossi.

Pandurii: 33. Răzvan Stanca – 18. Bogdan Unguruşan, 21. Erico Da Silva, 5. Paraskevas Christou (căpitan), 4. Marko Momcilovic – 19. Paul Anton, 28. Nicandro Breeveld – 9. Alex Dos Santos (26. Viorel Nicoară, 46), 24. Eric De Oliveira (22. David Distéfano, 80), 90. Alexandru Ciucur (7. Alin Buleică, 46) – 99. Deivydas Matulevicius. Antrenor: Cristian Pustai.
Rezerve neutilizate: 80. Pedro Mingote – 3. Sipo Bohale, 6. Iulian Mamele, 8. Călin Cristea.

Arbitru: Miroslav Zelinka; arbitri asistenţi: Ondrej Pelikan, Patrik Filipek; arbitri asistenţi adiţionali: Petr Ardeleanu, Radek Prihoda; arbitru de rezervă: Krystof Mencl (toţi din Cehia)
Delegat UEFA: Nodar Ahalkaţi (Georgia), Observator UEFA pentru arbitri: Johannes Reijgwart (Olanda)

Cartonaşe galbene: Fernández (49), Anton (56), Compper (67), Cuadrado (73), Christou (76), Matulevicius (76), Breeveld (88).Sursa:Agerpres