FC Porto a cucerit Cupa Portugaliei la fotbal după ce a învins-o în finală pe rivala Benfica cu scorul de 2-1, sâmbătă seara, în finala desfăşurată la Coimbra, scrie Agerpres.

”Dragonii” au câştigat al 17-lea trofeu în Cupa Portugaliei şi au făcut eventul în acest an, după ce au obţinut şi titlul de campioni.

Internaţionalul congolez Chancel Mbemba (47, 59) a marcat cu capul ambele goluri ale învingătorilor în cea de-a zecea finală jucată între cei doi giganţi ai Portugaliei, disputată cu porţile închise. Pentru Benfica a înscris Carlos Vinicius (84 – penalty). Echipa antrenată de Jorge Jesus a fost aproape să trimită meciul în prelungiri, dar Jota a trimis în bară (90).

FC Porto a jucat mai bine de o repriză în zece fotbalişti, după ce columbianul Luiz Diaz a fost eliminat în min. 38. Şi antrenorul echipei din Porto a fost eliminat, în min. 43.

Pentru Porto a fost prima sa Cupă a Portugaliei din 2011.

Printre cei care au ridicat trofeul la festivitatea de premiere s-au numărat şi fostul portar spaniol Iker Casillas (39 ani), care nu a mai jucat din mai 2019, când a suferit un infarct miocardic în timpul unui antrenament.

sursa foto: Agerpres