Europa League

Napoli a făcut un pas mare spre semifinalele Europa League la fotbal, joi seara, 16 aprilie, prin victoria cu 4-1 în deplasare cu formaţia germană Wolfsburg, în prima manşă a sferturilor de finală. Oaspeţii au condus cu 4-0, prin golurile marcate de Higuain, Hamsik (2) şi Gabbiadini, înainte ca Bendtner să înscris golul de onoare al ”lupilor”.

Sevilla a reuşit o victorie spectaculoasă pe ”Sanchez Pizjuan”, 2-1 cu Zenit, după ce ruşii au condus din min. 29, când a înscris Riazanţev. Victoria echipei andaluze a fost adusă golurile semnate de două rezerve, Carlos Bacca (73) şi Denis Suarez (88), semn al inspiraţiei antrenorului Unai Emery.

Fiorentina a smuls egalul la Kiev, 1-1 cu Dinamo, după ce olandezul Lens a deschis scorul pentru liderul campionatului Ucrainei (36), iar senegalezul Babacar a egalat pentru ”viola” în prelungiri (90+2). Portarul Ciprian Tătăruşanu a fost rezervă la Fiorentina.

Fundaşul român Alexandru Vlad a fost şi el pe banca de rezerve a echipei Dnepr, care a remizat în deplasare cu FC Bruges, 0-0.

Rezultate:

FC Bruges – Dnepr Dnepropetrovsk 0-0

Dinamo Kiev – Fiorentina 1-1 (1-0)

Au marcat: Jeremain Lens (36), respectiv Khouma Babacar (90+2).

Sevilla – Zenit St. Petersburg 2-1 (0-1)

Au marcat: Carlos Bacca (73), Denis Suarez (88), respectiv Aleksandr Riazanţev (29).

Wolfsburg – Napoli 1-4 (0-2)

Au marcat: Nicklas Bendtner (80), respectiv Gonzalo Higuain (15), Marek Hamsik (23, 64), Manolo Gabbiadini (77).

Partidele retur vor avea loc pe 23 aprilie.

(Agerpres)