EURO 2020: Italia îşi continuă parcursul fără greşeală, Turcia dezamăgeşte din nou

După o victorie clară în faţa Turciei, Naţionala Italiei şi-a confirmat forma foarte bună şi  în compania Elveţiei. Disputat la Roma, jocul din grupa A a fost dominat de Squadra Azzurra, care şi-a concretizat superioritatea şi pe tabela de marcaj. Manuel Locatelli a fost în această seară eroul Italiei. Mijlocaşul de 23 de ani al lui Sassuolo a înscris în minutele 26 şi 52, devenind şi cel mai tânăr marcator de la acest turneu. Tabela a fost închisă de Ciro Immobile, care a perforat poarta elveţiană în minutul 89.  Italia – Elveţia, scor final 3-0 şi Squadra Azzurra ajunge la cea de-a 10-a victorie consecutivă fără gol primit. Trupa lui Mancini este matematic calificată în optimile Europeanului.

Tot în grupa A s-a disputat partida Turcia – Ţara Galilor. Naţionala turcă a avut o evoluţie modestă în faţa unei echipe galeze care a crescut în joc faţă de primul meci. Gareth Bale s-a remarcat din nou ca servant, la primul gol al echipei sale: Ramsey  a deschis scorul din pasa lui Bale în minutul 42. În partea a doua a întâlnirii, ocaziile au curs la ambele porți. Mai întâi, Gareth Bale a avut şansa golului, dar a şutat peste poartă, apoi Burak Yilmaz a ratat ținta din 6 metri, cu o execuție acrobatică. În minutul 60, Bale a obţinut un penalty – şi tot el l-a ratat, trimiţând peste transversală. Scorul final, 2-0 pentru Ţara Galilor, a fost stabilit de Roberts, după o pasă a aceluiaşi Bale.  

În grupa B, naţionala Rusiei a cucerit primele trei puncte  la Euro, după victoria la limită, scor 1-0, împotriva Finlandei. Singurul gol al meciului disputat la Sankt Petersburg a fost marcat de Miranchuk în prelungirile primei reprize. S-a încheiat 1-0 pentru ruși, iar echipa antrenată de Stanislav Cherchesov urcă pe locul 2 în grupă, la egalitate de puncte cu Finlanda şi Belgia. Naţionala belgiană are însă un meci mai puţin şi golaveraj superior. Joi seara, Diavolii roşii vor înfrunta Danemarca.

Programul complet al zilei de 17 iunie: 
Grupa C: Ucraina – Macedonia de Nord (16:00, Bucureşti) 
Grupa B: Danemarca – Belgia (19:00, Copenhaga) 
Grupa C: Olanda – Austria (22:00, Amsterdam)

foto: UEFA EURO 2020

Cele mai citite

Related Articles