EURO 2020: golul turneului, o bijuterie Schick!

Pentru atacantul ceh Patrik Schick, ziua de 14 iunie va rămâne cu siguranţă una de neuitat. Cehia a debutat cu dreptul în faţa Scoţiei la EURO, iar dubla lui Schick a făcut diferenţa. Fotbalistul lui Bayer Leverkusen a deschis scorul cu trei minute înaintea pauzei, iar în minutul 58 a reușit să dubleze avantajul Cehiei, cu o execuție care candidează la golul Campionatului European! Schick l-a văzut avansat pe portarul scoţian şi a trimis mingea în plasă cu un şut superb din zona de mijloc a terenului. A fost golul marcat de la cea mai mare distanță la un turneu final al Campionatului European, din 1980, de când se înregistrează statistica.  Potrivit statisticienilor OPTA, mingea a fost expediată de la 46 de metri, cu 14 metri mai mult decât anteriorul record deţinut de germanul Thorsten Frings. De asemenea, Patrik Schick a devenit primul ceh care reușește o dublă la Campionatul European după 17 ani. Milan Baros mai marcase de două ori, într-un joc de la EURO 2004.

După victoria cu 2-0 obţinută contra Scoţiei chiar la Glasgow, Cehia urcă deocamdată pe primul loc al grupei D, din care mai fac parte redutabilele naţionale ale Angliei şi Croaţiei. În primul joc, Anglia învinsese Croaţia cu 1-0.

Cel de-al doilea meci disputat astăzi la EURO a adus faţă în faţă la Sankt Petersburg echipele Poloniei şi Slovaciei (grupa E). Partida condusă de centralul român Ovidiu Haţegan s-a încheiat cu o surpriză: Slovacia s-a impus cu 2-1. Slovacii au deschis scorul prin autogolul lui Szczesny din minutul 18, dar Linetty a egalat chiar în debutul reprizei secunde. Golul victoriei pentru Slovacia a căzut în minutul 69, atunci când Skriniar și-a trecut numele pe tabela de marcaj. Hațegan l-a eliminat pe polonezul Krychowiak în partea secundă, la al doilea cartonaş galben.

În această seară s-a mai disputat în grupa E, la Sevilla, meciul dintre Spania şi Suedia. Partida s-a încheiat fără goluri, acesta fiind şi primul 0-0 de la EURO 2020.

Jocurile zilei de 15 iunie:

Grupa F: Ungaria – Portugalia (19:00, Budapesta) 
Grupa F: Franţa – Germania (22:00, Munchen)

foto: UEFA EURO 2020

De același autor

Related Articles