EURO 2020: Croaţia şi Cehia remizează după un duel… contondent

Meci bărbătesc între Croaţia şi Cehia, în cea de-a doua etapă din faza grupelor. Jocul disputat la Glasgow în cadrul grupei D s-a încheiat la egalitate, după o confruntare de-a lungul căreia protagoniştii din teren şi-au împărţit, mai mult sau mai puţin discret, coate şi pumni. Cehia a început mai ofensiv şi a beneficiat de un penalty în minutul 35, când Lovren l-a lovit cu cotul în figură pe Schick, la o fază petrecută în careul croat. Arbitrul a arătat punctul de la 11 metri după ce a consultat sistemul VAR. Cu nasul spart, atacantul ceh și-a asumat totuşi răspunderea executării penaltiului și și-a adus echipa în avantaj. Croaţia a egalat imediat după pauză, în minutul 47: Perisic a scăpat destul de liber pe partea stângă şi a restabilit egalitatea cu un şut puternic din careu. Până la final, ambele echipe şi-au mai creat ocazii de gol, dar tabela nu s-a mai modificat. Croaţia – Cehia, scor final 1-1, şi cehii adună patru puncte preţioase în cursa către optimi. De cealaltă parte, vicecampioana mondială Croaţia are un singur punct şi e obligată să bată Scoţia în ultima rundă pentru a mai putea spera la calificarea în fazele superioare.

În grupa E, etapa a doua a programat astăzi meciul Suedia – Slovacia. Victoria a revenit scandinavilor cu scorul de 1-0,  golul victoriei fiind marcat de Forsberg din penalty, în minutul 76. Cu patru puncte, Suedia se află pe primul loc al clasamentului și este foarte aproape de optimile de finală.

Ziua a opta a Europeanului s-a încheiat la Londra cu duelul britanic dintre Anglia şi Scoţia, un meci frumos şi echilibrat, cu faze spectaculoase în ambele careuri. Scoţienii au jucat curajos în faţa englezilor, care au abordat meciul din postura de mari favoriţi. Cele două echipe şi-au împărţit perioadele de dominare, dar tabela a rămas neschimbată până la final. Anglia – Scoţia  0-0, şi calculele rămân deschise în această grupă.

Programul jocurilor de sâmbătă, 19 iunie:

Grupa F: Ungaria – Franţa (16:00, Budapesta) 
Grupa F: Portugalia – Germania (19:00, Munchen) 
Grupa E: Spania – Polonia (22:00, Sevilla)

De același autor

Related Articles