EURO 2020: Austria a debutat cu dreptul pe Arena Naţională. Olanda şi Ucraina, meci nebun la Amsterdam!

Arena Naţională din Bucureşti a primit astăzi botezul la EURO 2020! Primul joc disputat în capitala României în cadrul competiţiei europene a opus echipele Austriei şi Macedoniei de Nord, care au făcut spectacol în meciul inaugural al grupei C. Lainer a deschis scorul pentru austrieci în minutul 18, dar selecţionata macedoneană a reuşit să restabilească egalitatea 10 minute mai târziu, la o gafă a defensivei adverse. Omul potrivit la locul potrivit a fost din nou veteranul Goran Pandev, care devine, la 37 de ani, al doilea cel mai vârstnic marcator din istoria Euro. Debutantă la un turneu final, Macedonia de Nord a rezistat mult timp în faţa unei formaţii austrice tot mai insistente în atac. Echilibrul s-a rupt abia în minutul 78, când nou-intratul Michael Gregoritsch a adus din nou Austria în avantaj. Scorul final, 3-1 pentru austrieci, a fost stabilit de Marko Arnautovic cu un minut înainte de ultimul fluier. Toţi marcatorii Austriei au dedicat golurile danezului Christian Eriksen, care a trecut ieri prin momente teribile.

foto: BBC Live Sport

Austria: Bachmann – Lainer, Dragovic, Hinteregger, Ulmer – Baumgartner, Laimer, X. Schlager, Alaba – Sabitzer, Kalajdzic. Antrenor: Franco Foda.

Macedonia de Nord: Dimitrievski – Nikolov, Ristovski, Velkovski, Musliu, Alioski – Bardi, Ademi, Elmas – Pandev, Trajkovski. Antrenor: Igor Angelovski.

Tot astăzi, Anglia a învins la limită Croaţia, scor 1-0, într-un meci din grupa D. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Raheem Sterling în minutul 57.

Ultimul joc al zilei s-a disputat la Amsterdam între Olanda şi Ucraina. Conform aşteptărilor, selecţionata batavă a controlat ostilităţile, dar n-a reuşit să marcheze în prima repriză. Elevii lui Frank de Boer au învins defensiva ucraineană abia după pauză: în minutul 52, Wijnaldum a deschis scorul, iar Weghorst a majorat diferenţa 7 minute mai târziu. Se părea că gazdele au reuşit desprinderea decisivă, dar  Ucraina a dat mari emoţii Olandei pe final de meci. Yarmolenko a marcat în minutul 75 cu un şut superb la vinclul porţii lui Stekelenburg, iar Yaremchuk a egalat 4 minute mai târziu cu o lovitură de cap.  Portocala Mecanică şi-a asigurat totuşi victoria în minutul 85, când Dumfries a stabilit scorul final: Olanda – Ucraina 3-2.

Mâine, EURO continuă cu alte trei jocuri, după următorul program:

Grupa D: Scoția – Cehia (16:00, Glasgow) 
Grupa E: Polonia – Slovacia (19:00, Sankt Petersburg) 
Grupa E: Spania – Suedia (22:00, Sevilla)

Jocul de la ora 19.00, Polonia – Slovacia va fi condus de o brigadă românească: la centru se va afla Ovidiu Haţegan, care va fi asistat de Radu Ghinguleac şi Sebastian Gheorghe. Rezervă va fi István Kovács. La EURO 2020, UEFA a decis să desemneze şi o rezervă pentru arbitrii asistenţi, iar la acest meci se va afla în această postură Vasile Marinescu. 

De același autor

Related Articles