dosarul-transferurilor

Marţi, 04 martie, ora 19:

Fostul mare internațional  Miodrag Belodedici, originar din Caraş-Severin este suprins de condamnarea celor 8 oameni din fotbalul românesc. Acesta a fost luat prin surprindere de hotărârea judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti, prin care cei opt oameni din fotbalul românesc au fost condamnaţi la închisoare cu executare. Belo  a spus că nu se aştepta la o asemenea decizie, făcând referire la prietenul său Gică Popescu.

“Este ceva incredibil. Nu se aştepta dar este o lovitură foarte mare. Cel mai rău lucru care poate să ţi se întâmple: să mergi la închisoare. Este un dezastru pentru el, pentru familia lui, pentru noi, colegii lui, şi pentru toată opinia fotbalistică”, a precizat Miodrag Belodedici.

În ceea ce priveşte modul în care va fi afectat fotbalul românesc, fostul component al Generaţiei de Aur, a afirmat că demult plana o pată peste acest sport.

“Demult era o pată urâtă pe fotbalul românesc, dar acum s-au hotărât să o scoată pe ecran. Am văzut ce au arătat la televizor. Experţii care au scos vânzările jucătorilor, cu cât s-au vândut …  cât s-a declarat … Dacă sunt adevărate e un lucru foarte urât”, a adăugat Miodrag Belodedici.

…………………………………..

Toți cei opt condamnați în Dosarul Transferurilor se află în custodia Poliţiei. Fraţii Ioan și Victor Becali s-au deplasat către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanța, la fel ca fostul conducător al lui Dinamo, Cristi Borcea. În schimb Gică Popescu și George Copos au ajuns la secții ale Poliției din București. Jean Pădureanu s-a predat autorităților, la fel cum a făcut și Gigi Nețoiu, la Craiova. În schimb Mihai Stoica a fost ridicat de o mașină a Poliției din fața casei sale.

Marţi, 04 martie, ora 15.00:

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au anunţat condamnări cu executare pentru toţi cei opt inculpaţi în Dosarul Transferurilor. Pedepsele sunt executorii. Sentinţele anunţate marţi, 04 martie, sunt următoarele:
George Copos – 3 ani şi 8 luni
Mihai Stoica – 3 ani şi 6 luni
Cristi Borcea – 6 ani şi 4 luni
Ioan Becali – 6 ani şi 4 luni
Victor Becali – 4 ani şi 8 luni
Jean Pădureanu – 3 ani şi 4 luni
Gică Popescu – 3 ani şi o lună
Gigi Neţoiu – 3 ani şi 4 luni.

Cei opt învinuiţi au primit pedepse totalizând 34 de ani 3 luni şi 10 zile de închisoare. În conditiile în care Gică Popescu a fost condamnat la închisoare cu executare, acesta nu va mai putea candida, miercuri, 05 martie, la alegerile pentru postul de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal.

Condamnaţii au, în principiu, 24 de ore la dispoziţie pentru a se preda la orice post de poliţie sau penitenciar, dar în situaţii considerate speciale brigăzile operative ale Poliţiei merg să-i ridice de îndată de la domiciliu pe cei vizaţi de sentinţă. Ei sunt aduşi mai întâi la un filtru, de obicei la Direcţia Cercetări Penale din Rahova, după care, în interval de 30 de zile de la arestare, sunt distribuiţi către diferite închisori pentru executarea pedepsei.

(Adina Niţă)

Cu doar o zi înainte de alegerile pentru președinția Federației Române de Fotbal, marți va fi anunțată decizia judecătorilor în Dosarul Transferurilor. Instanța se va pronunța la ora 14. La ultimul termen de judecată, procurorul a solicitat pedepse de închisoare cu executare pentru fraţii Ioan şi Victor Becali, George Copos şi Cristian Borcea. În cazul lui Mihai Stoica faptele s-au prescris conform noului Cod Penal. Pentru Gheorghe Popescu, Jean Pădureanu şi Gheorghe Neţoiu, procurorul a cerut închisoare cu suspendare. Gheorghe Popescu este candidat la funcția de președinte al FRF.

Sursa foto: mondonews.ro

(Daniel Babun)