Echipa spaniolă Getafe refuză să se deplaseze în Italia pentru meciul cu Inter Milano

Preşedintele clubului spaniol de fotbal Getafe, Angel Torres, a anunţat că echipa sa nu se deplasa în Italia pentru a înfrunta formaţia Inter Milano, joi seara, în prima manşă a optimilor de finală ale Europa League, asigurând că este ‘pregătit să piardă meciul’, informează AFP.

‘Am cerut UEFA să caute o alternativă pentru Milano. Nu dorim să pătrundem într-un focar al coronavirusului, nu suntem obligaţi’, a explicat Torres într-un interviu acordat postului de radio Onda Cero.

Dacă Getafe nu se va prezenta la fluierul de start al jocului de pe San Siro, UEFA ar putea sancţiona echipa de la periferia Madridului, în condiţiile în care forul continental nu a luat deocamdată nicio decizie în legătură cu o eventuală amânare a meciului.

Un risc de care preşedintele clubului madrilen nu se teme: ‘Dacă va trebui să pierdem meciul, îl vom pierde. În niciun caz nu ne vom pune sănătatea în pericol’, a asigurat Angel Torres.

Lombardia este în mod special afectată de epidemia de Covid-19, care a făcut peste 600 de morţi, fiind detectate peste 10.100 de cazuri de infectare în Italia, unde guvernul a cerut populaţie să rămână în izolare la domiciliu.

Spania a devenit marţi a cea mai afectată ţară europeană, după Italia, de virusul Covid-19, cu 1.639 de cazuri şi 36 de decese înregistrate, conform ultimului bilanţ oficial, scrie Agerpres.ro

sursa foto:Agerpres.ro