Deşi nu a mai organizat tradiţionala gală anuală, Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori a acordat totuşi premiile pentru jucătorii şi jucătoarele care au primit cele mai multe voturi din partea fotbaliştilor români. Două dintre distincţiile acordate fotbalului feminin merg în Banat: Laura Rus, de la Fortuna Becicherecu Mic, a fost desemnată de AFAN cel mai bun atacant, iar moldoveanca Margarita Panova, goalkeeperul formaţiei ACS Banat Girls Reşiţa, a primit distincţia pentru cel mai bun portar din Liga 1.

„Sunt onorată și mândră să primesc titlul de cel mai bun atacant! Mulțumesc colegelor, oamenilor care au crezut în mine și, nu în ultimul rând, mulțumesc AFAN Bucureşti!”, este mesajul postat de Laura Rus pe contul ei de socializare.

Premiul cel mare, trofeul pentru cel mai bun fotbalist al sezonului trecut, i-a  revenit, conform voturilor, lui Dennis Man, cel care a și fost „răsplătit” recent pentru performanțele lui cu un transfer în Serie A, la Parma. Iată care sunt premianţii anului 2020:

Cel mai bun fotbalist Liga 2: Ovidiu Herea

Cel mai bun fotbalist U21: Dennis Man

Cel mai bun fotbalist străin din România: Paolo Vinicius

Cel mai bun fotbalist din România: Dennis Man

Cel mai bun antrenor din Liga 1: Dan Petrescu

Cel mai bun antrenor din Liga 2: Laszlo Balint

Cel mai bun portar (fotbal feminin): Margarita Panova

Cel mai bun fundaș (fotbal feminin): Teodora Meluță

Cel mai bun mijlocaș (fotbal feminin): Mihaela Ciolacu

Cel mai bun atacant (fotbal feminin): Laura Rus

Cel mai bun jucător de futsal Mimi Stoica

Cel mai bun arbitru: Ovidiu Hațegan

 În urma voturilor, AFAN a realizat şi echipa ideală a Ligii 1 pentru anul recent încheiat:

Portar: Cristian Bălgradean

Fundași: Valentin Crețu, Paolo Vinicius, Andrei Burcă, Mario Camora

Mijlocași: Darius Olaru, Alexandru Cicâldău, Olimpiu Moruțan

Atacanți: Dennis Man, Elvir Koljic, Florinel Coman

La capitolul antrenori, primesc trofeele Dan Petrescu, pentru performanțele cu CFR Cluj din Liga 1 și Europa, respectiv Laszlo Balint, pentru reușitele cu UTA din liga a doua. Cel mai bun arbitru român a fost ales Ovidiu Hațegan, iar cel mai bun conducător de club a fost desemnat Cornel Șfaițer, actualmente la Sepsi OSK.

Au fost desemnaţi cu acelaşi prilej și cei mai buni jurnaliști sportivi. Radu Paraschivescu este cel mai bun jurnalist de presă scrisă, Gabriel Maricescu cel mai bun jurnalist sportiv de radio, iar cel mai bun reporter de teren Eduard Zelgin. În ce privește televiziunile, au fost laureați de la principalele televiziuni de sport: Dan Filoti și Vali Moraru (DigiSport), Dan Udrea (Telekom Sport) și Ioana Cosma (Pro X). Cea mai bună televiziune de sport a fost desemnată Digi Sport.

În acest an au votat online fotbaliștii din primele două ligi, respectiv fotbalistele din prima ligă, alături de biroul executiv și echipa AFAN.