Atacantul Dennis Man s-a transferat de la FCSB la echipa italiană Parma, cu care a semnat un contract valabil până la data de 30 iunie 2025, a anunţat clubul din Serie A. Suma plătită pentru jucătorul de 22 de ani ar fi de 13 milioane de euro, la care se pot adăuga alte două milioane în bonusuri, scrie Tutto Mercato Web, citat de Agerpres.

Man s-a format ca jucător la Atletico Arad, club de la care s-a transferat în 2014 la UTA. Transferul de la UTA la FCSB s-a făcut în septembrie 2016. Dennis Man este golgheterul la zi al Ligii I, cu 14 goluri marcate pentru FCSB. Dennis Man a marcat 49 de goluri şi a dat 29 de pase de gol la FCSB în toate competiţiile. Într-o postare pe contul său de facebook, Man a mulțumit clubului bucureștean, de care a mărturisit că se desparte cu greu.

Cei mai scumpi fotbalişti români care s-au transferat direct din Liga I sunt Nicolae Stanciu (de la Steaua la Anderlecht, în 2016), pentru 10 milioane de euro, Vlad Chiricheş (de la Steaua la Tottenham, în 2013), pentru 9,5 milioane de euro, şi Valentin Mihăilă (de la Universitatea Craiova la Parma, în toamnă), pentru 8,5 milioane de euro.

Astfel, Parma va avea în lot trei fotbalişti români, internaţionalul Dennis Man, internaţionalul de tineret Valentin Mihăilă şi tânărul fundaş Reinaldo Radu. Man va purta tricoul cu numărul 98 la Parma, acelaşi pe care l-a avut şi la FCSB.

După 19 etape, Parma este penultima în Serie A (locul 19), cu 13 puncte. Parma va juca pe 31 ianuarie cu Napoli, în deplasare, în etapa a 20-a din Serie A.

Foto: facebook Parma Calcio 1913