Metaloglobus Bucureşti şi CSM Reşiţa au fost astăzi protagonistele unei prime reprize anoste, cu puţine faze fierbinţi în careuri, cele două echipe fiind mai preocupate să nu primească gol, decât să atace buturile adverse. Finalul primelor 45 de minute a consemnat totuşi momente mai bune ale Reşiţei, iar rosso-nerii au fost mai periculoşi şi pe parcursul reprizei secunde: în minutele 55 şi 59, Nini Popescu şi Dat au dat emoţii gazdelor, iar în minutul 79, Victoraş Astafei, jucător intrat în locul lui Buş, a avut şi el o mare ocazie de a deschide scorul. Gazdele s-au trezit pe final, dar nici atacurile bucureştene din ultimele minute n-au produs modificări pe tabelă. Ultima fază a meciului putea aduce totuşi victoria reşiţeană: Caramalău a văzut cartonaşul roşu pentru un fault în calitate de ultim apărător la Astafei, Nini Popescu a executat lovitura liberă, iar Raşoveanu, jucător intrat chiar pe final, a ratat din 8 metri şansa unui gol decisiv. Metaloglobus – CSM Reşiţa, scor final 0-0, după un joc care l-a mulţumit pe Alexandru Pelici.

„Am întâlnit o echipă care a avut un început de  campionat foarte bun, fără înfrângere. Noi ne doream să recuperăm din punctele pierdute acasă etapa trecută, şi am reuşit. Asta e atitudinea pe care trebuie s-o avem. Atitudinea din jocul cu Craiova s-a repetat astăzi, poate cu puţină şansă am fi putut pleca şi cu cele trei puncte puse în joc. Asta e linia pe care trebuie să mergem: nasul jos, la muncă, fără fiţe, pentru că în ziua de astăzi nu mai joacă numele. Indiferent cum te numeşti, trebuie să pui osul la treabă. Când munceşti, te mai ajută şi soarta. Au avut şi ei şansele lor, au trecut milimetric pe lângă gol în două-trei situaţii, momente în care noi am fost poate ajutaţi de soartă. Când faci ceea ce trebuie şi eşti consecvent în ceea ce faci, mai devreme sau mai târziu vin şi rezultatele. Trebuie să fim o echipă, în primul rând”, a declarat Alex Pelici.

„Din păcate, n-am reuşit să luăm cele trei puncte. Am întâlnit o echipă care se apără pe două linii, în general echipele mici asta fac. A fost foarte greu pentru noi să-i deschidem. Din păcate, am pierdut iarăşi două puncte, iar va trebui să recuperăm cu o victorie în deplasare punctele pierdute acasă. Reşiţa este o echipă foarte bine organizată, cu un antrenor foarte bun, cred că în momentul de faţă nu merită locul pe care îl ocupă în clasament. Îmi pare rău că sunt acolo unde sunt. Dar, din punctul meu de vedere, jocul pe două linii nu e fotbal. După părerea mea fotbalul trebuie să se joace pe o posesie bună şi pe o construcţie bună. Dar asta a fost decizia tactică a lui Alex, strategia lui, şi iată că a reuşit să câştige puncte în deplasare”, a declarat la rândul său Gabriel Manu, antrenorul formaţiei Metaloglobus.

CSM Reşiţa – Alberto Cobrea, Caius Lungu , Alin Dudea , Laurenţiu Breşneni, Lorenzo Acka, Cristian Danci, Denis Brânzan, Nini Popescu, Emanuel Dat, Cătălin Bagherea, Laurenţiu Buş. Rezerve: Cristian Zimmermann, Bogdan Szijj, Luis Spînu, Vlad Chera, Ovidiu Raşoveanu, Daniel Ciobanu, Adrian Ilie, Costel Costache, Victoraş Astafei.

După acest joc, CSM Reşiţa are în cont 8 puncte, cucerite din 6 partide. În etapa următoare, pe 17 octombrie, rosso-nerii ar urma să întâlnească acasă formaţia Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Situaţia gorjenilor e însă neclară, şi nu se ştie dacă Pandurii vor putea continua competiţia.

Un singur meci s-a mai disputat astăzi de la ora 11.00:  Unirea Slobozia – Ripensia Timişoara  2-0. Partidele ASU Politehnica Timişoara – Dunărea Călăraşi, Aerostar Bacău – Viitorul Pandurii Tg. Jiu şi SCM Gloria Buzău – FK Csikszereda au fost amânate, fiindcă ASU Poli, Aerostar Bacău și FK Csikszereda sunt în imposibilitatea de a juca din cauza numeroaselor cazuri de COVID. Întâlnirea de la Ploiești dintre Petrolul și CSM Slatina a fost și ea reprogramată, deoarece pe ”Ilie Oană” urmează să joace naționala României și s-a dorit protejarea suprafeţei de joc. Cât priveşte meciul Pandurii – Farul, acesta a fost inițial anulat de Federație, după ce echipei gorjene i s-a retras certificarea și a fost exclusă din campionat — apoi, în urma cererii depuse la TAS, FRF a decis reprogramarea partidei şi reprimirea oltenilor în competiţie, până la soluţionarea cazului de către forul de la Lausanne.