[FOTO-AUDIO] CSM Reşiţa merge ceas! Victorie fără emoţii cu Progresul Ezeriş

Echipa de fotbal CSM Reşiţa îşi continuă defilarea în Liga a III-a! Rosso-nerii  rămân cu un bilanţ perfect şi după derbiul cărăşean din etapa a 6-a: pe stadionul Municipal din Caransebeş, elevii lui Dan Alexa au fost oaspeţii Progresului Ezeriş, într-o reeditare a duelului desfăşurat în august în Cupa României. Dacă atunci ezerişenii reuşeau să ducă partida în prelungiri, de această dată confruntarea a fost dominată clar de CSM Reşiţa. Mediop a fost încă o dată vârful de lance al atacului reşiţean: senegalezul a reuşit o dublă rapidă, în minutele 10 şi 16, iar Aboubacar şi Drăghiceanu au completat lista marcatorilor cu golurile înscrise în minutele 55, respectiv 79.  S-a terminat 4-0, după un meci controlat fără probleme de gruparea din Valea Domanului. La final, rosso-nerii s-au bucurat şi au cântat împreună cu Guardia Ultra, care şi-a încurajat favoriţii pe tot parcursul întâlnirii. CSM Reşiţa s-a impus meritat în urma unei evoluţii foarte bune, a apreciat antrenorul Dan Alexa.

„Cred că nu s-a pus niciun moment problema echipei câștigătoare. Am făcut un joc bun, am avut atitudine, pe un teren tare. Mă bucur pentru evoluția noastră, pe lângă cele patru goluri cred că am mai fi putut înscrie încă patru. A fost un joc de care sunt mulțumit, iar pe lângă faptul că jucătorii au avut execuții frumoase, reușite tehnice, am arătat și multă atitudine în joc. Am fost echipa mai organizată și mi-e greu să spun numele unui jucător care să nu fi evoluat bine azi. Avem jucători de calitate, care pot face diferența și mă bucur pentru Mediop, pentru că este un fotbalist peste nivelul Ligii a III-a. El trebuie să joace mult mai sus și îmi doresc să-l putem ține pentru a ne îndeplini obiectivul în vară și apoi, de ce nu, să promovăm în Liga I. Îmi doresc să nu pierdem puncte, dar trebuie să fim pregătiți pentru orice. Îmi doresc ca echipa să crească și cred că se vede că am progresat de la meci la meci. Unul dintre motivele pentru care am ales Reșița este și datorită galeriei, fiind una cu tradiție în țară și m-aș bucura ca lumea să vină la stadion în număr și mai mare. CSM Reșița este echipa Caraș-Severinului, echipa fanion a acestui județ și vrem să-i bucurăm pe suporteri”, a declarat Dan Alexa.

De această dată s-a văzut diferenţa de valoare şi de experienţă dintre cele două loturi, a recunoscut antrenorul Progresului, Dorian Arbănaş:

„Din păcate, am pierdut la un scor destul de mare. Eu zic că dacă nu am fi primit primele două goluri pe contraatac, jocul ar fi fost mai echilibrat, dar s-a văzut diferența de valoare dintre cele două echipe. Noi am jucat cu nouă fotbalişti sub 22 de ani. Avem o echipă tânără, fără prea multă experiență și mai avem mult de lucrat la faza de apărare. Aboubacar și Mediop sunt doi atacanți foarte buni, care ne-au pus cele mai mari probleme, plus jucătorii lor cu experiență. Nu am decât să felicit adversarul, iar bătălia noastră este cu alte echipe din serie. Trebuie să fim realiști, dar diferența de scor mi se pare un pic cam mare. Am încredere în băieții mei că vor progresa, chiar dacă am pierdut acest joc. Urmează pentru noi două jocuri în deplasare, cu adversari de calibrul nostru. Vom întâlni Viitorul Pandurii Târgu Jiu II și CSM Deva, unde vom încerca să obținem puncte.”

Jocul a fost la discreţia oaspeţilor, a apreciat şi preşedintele Progresului, Cristian Şodâncă:

„A fost un derby din punctul de vedere al clasamentului, atât. Jocul a fost, după cum o arată şi scorul, la discreţia CSM-ului. Noi am intrat pe teren având  parcă o teamă de adversar. Poate şi cu prea mult respect. Nu ne-a ieşit mai nimic meciul acesta. Urmează două zile libere şi pregătim deplasarea de la Târgu Jiu, la Viitorul, unde trebuie să ne recuperăm punctele şi să ne revenim un pic din punct de vedere psihic, pentru că nu e uşor pentru aceşti copii să digere o înfrângere acasă cu 4-0, chiar dacă este împotriva celei mai bune echipe din serie.”

CSM Reșița: Sebastian Micu, Sergiu Rimovecz, Cătălin Ion, Ștefan Bărboianu, Ionuț Cioinac, Sebastian Velcotă, Amir Jorza, Valentin Munteanu, Ndiaye Mediop, Ion Vasluian, Gakou Aboubacar. Rezerve: Zimmermann,Drăghiceanu, Avram, Ciubotaru, Sima, Fota, Breșneni, Mura Cristodulo.

Progresul Ezeriș: Birăescu, Mărgan, Popescu, Marius Musteța, Dalea, Giurică, Derbac, Călin, Rotariu, Marian Musteța, Hrudei. Rezerve: Spînu, Berco, Dragomir, Secula, Rusnac, Ciurea, Barbu, Dumitru, Arjocan.

Iată rezultatele complete consemnate în etapa a 6-a:

CSM Deva – Viitorul Pandurii Târgu Jiu II  1-0
Pandurii Târgu Jiu – Aurul Brad  2-0
Progresul Ezeriş – CSM Reșița  0-4
Voinţa Lupac – CSM Jiul Petroşani  3-2
Gilortul Târgu Cărbuneşti – Viitorul Şimian  3-1

După acest succes, CSM Reşiţa îşi consolidează prima poziţie în seria a 7-a, cu 18 puncte din tot atâtea posibile. În aceeaşi etapă, Voinţa Lupac a învinS acasă,scor 3-2, formaţia Jiul Petroşani. În etapa următoare, CSM Reşiţa va primi acasă replica conjudeţenei Voinţei Lupac, iar Progresul Ezeriş se va deplasa la Viitorul Pandurii Tg. Jiu II.

De același autor

Related Articles