Cristiano Ronaldo, sportivul cu cele mai mari venituri din lume în 2016

Revista Forbes a dat publicității lista celor mai bine plătiți sportivi ai lumii în 2016, în fruntea căreia se află internaționalul portughez Cristiano Ronaldo, atacantul echipei de fotbal Real Madrid, cu venituri anuale de 88 milioane dolari.

Starul lusitan a adunat această sumă impresionantă din salariu, bonusuri și contracte de publicitate, fiind al doilea reprezentat al unui sport de echipă, după baschetbalistul american Michael Jordan (în anii ’90), care reușește să domine această ierarhie, precizează publicația americană.

Ronaldo este urmat de un alt fotbalist, marele său rival argentinian Lionel Messi (FC Barcelona), în conturile căruia au intrat 81,4 milioane dolari pe parcursul anului trecut, în timp ce poziția a treia este ocupată de starul baschetului profesionist nord-american LeBron James, cu 77,2 milioane dolari.

Printre cei mai bine plătiți zece sportivi ai lumii se mai află tenismenii Roger Federer (Elveția/67,8 milioane dolari) și Novak Djokovic (Serbia/55,8 milioane), baschetbaliștii Kevin Durant (SUA/56,2 milioane) și Kobe Bryant (SUA/50 milioane), și jucătorii de golf Phil Mickelson (SUA/52,9 milioane) și Jordan Spieth (52,8 milioane).

Totodată, Forbes a publicat și lista celor mai importante agenții care reprezintă interesele sportivilor, pe care Gestifute, agenția condusă de portughezul Jorge Mendes, impresarul lui Cristiano Ronaldo, ocupă locul 8, cei 91 de clienți ai săi generându-i comisioane în valoare totală de 72,7 milioane dolari.

Prima pe listă este agenția americană CAA (Creative Artist Agency), care lucrează cu 441 clienți și a realizat 290,6 milioane dolari din comisioane pe parcursul anului 2016.

AGERPRES