Cristiano Ronaldo, primul fotbalist european cu peste 100 de reuşite pentru naţionala ţării sale

Starul portughez Cristiano Ronaldo a depăşit bariera de 100 de goluri marcate pentru selecţionata ţării sale, marţi seara, în cursul meciului câştigat cu 2-0 în faţa Suediei, în cadrul Ligii Naţiunilor la fotbal, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Ronaldo a marcat ambele goluri ale partidei de la Stockholm, ajungând la un total de 101 goluri în 165 de meciuri disputate în tricoul Seleccao. El a devenit cu această ocazie primul fotbalist european cu peste 100 de reuşite pentru naţionala ţării sale, apropiindu-se şi mai mult de recordul absolut deţinut de iranianul Ali Daei, care s-a retras din activitate în 2007, după ce a înscris 109 goluri pentru echipa naţională.

Atacantul lui Juventus Torino, în vârstă de 35 ani, a deschis scorul în finalul primei reprize a meciului cu Suedia, executând perfect o lovitură liberă din afara careului (45+2). Ronaldo a dublat avantajul Portugaliei în minutul 72, când a expediat balonul în plasă după o pasă a lui Joao Felix, noua speranţă a fotbalului lusitan.

Cvintuplul câştigător al Balonului de Aur a înscris primul său gol în tricoul selecţionatei Portugaliei în urmă cu 16 ani, pe 12 iunie 2004, în partida de deschidere a Campionatului European găzduit de ţara sa, împotriva Greciei. El avea atunci doar 19 ani.

În 2013, Ronaldo a egalat recordul de goluri în selecţionata Portugaliei, deţinut de Pedro Pauleta (47 de reuşite), tot în cursul unui meci împotriva Suediei, în manşa secundă a barajului pentru calificarea la Cupa Mondială 2014.

sursa foto: Agerpres.