Cristiano Ronaldo, felicitat de Pele după ce a depăşit recordul brazilianului

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo, autorul unui hat-trick pentru Juventus Torino în meciul de la Cagliari (3-1), l-a depăşit pe legendarul Pele în ierarhia golgheterilor all-time, brazilianul transmiţându-i felicitări pe reţele de socializare pentru această performanţă, informează AFP, citată de Agerpres.


Ronaldo, cu un total de 770 de goluri înscrise în partidele oficiale, a devenit cel mai bun marcator din istoria fotbalului, chiar dacă acest titlu onorific rămâne obiectul dezbaterilor, din cauza cifrelor divergente furnizate de diferite surse şi a meciurilor luate sau nu în calcul.

Pele a ţinut, totuşi, să-l felicite pe fotbalistul lusitan pentru ‘că a doborât recordul (său) de goluri în meciul oficiale’, respectiv 767 de goluri, conform mai multor surse, un total pe care Ronaldo l-a egalat pe 2 martie.

‘Te admir foarte mult şi îmi place să te văd jucând. (…) Singurul meu regret este că nu te pot îmbrăţişa astăzi’, i-a scris ‘Regele’, în vârstă d 80 ani, într-un mesaj pe Instagram, unde brazilianul are 5,8 milioane de abonaţi. Pele revendică în continuare, în biografia sa oficială de pe reţeaua respectivă, un total de 1.283 de goluri înscrise pe parcursul carierei sale, în acest total fiind incluse şi meciurile neoficiale.

Cristiano Ronaldo a postat la rândul său un mesaj pe Instagram, unde are 270 milioane de abonaţi, exprimându-şi ‘bucuria şi mândria’ de a fi în vârful clasamentului mondial al marcatorilor, depăşind recordul lui Pele, un lucru la care nu ar fi visat ”niciodată” în copilărie.

Starul portughez, în vârstă de 36 ani, care a cucerit de cinci ori Balonul de Aur, a profitat totodată pentru a mulţumi familiei sale, coechipierilor, dar şi adversarilor săi.

Cele 770 de goluri ale lui Cristiano Ronaldo au fost marcate după cum urmează: 5 pentru Sporting Lisabona, 118 pentru Manchester United, 450 pentru Real Madrid şi 95 pentru Juventus Torino, în 668 de meciuri disputate la nivel de club. La acestea se adaugă 102 goluri înscrise în tricoul reprezentativei Portugaliei, în 170 de selecţii.

Un alt brazilian, fostul atacant internaţional Romario (55 ani), revendică un ‘total personal’ de 1.000 de goluri, inclusiv cele înscrise la categoriile de juniori, în meciuri amicale şi în partide de gală. Alte surse îi atribuie 772 de goluri.

Conform ziarului Gazzetta dello Sport şi altor surse, cehul Josef Bican (805 goluri) ar fi de asemenea în faţa lui Ronaldo şi Pele.