Cristian Chivu, numit oficial antrenor al echipei Inter U-19

Reşiţeanul Cristian Chivu, fostul fotbalist al naţionalei României şi al clubului Inter Milano, este oficial noul antrenor al formaţiei Primavera din cadrul clubului milanez. Anunţul a fost  făcut pe site-ul  clubului, alături de o scurtă prezentare a fotbalistului care are un loc special în istoria Interului.

“Câştigător cu Inter al triplei campionat-Cupă-Liga Campionilor în 2010, Cristian Chivu preia comanda  nerazzurrilor Under 19, după un sezon excelent cu echipa Under 18, cu care s-a oprit abia în semifinale, pierzând în faţa viitoarei campioane Genoa. Fundaş solid şi foarte tehnic, Chivu a avansat şi ca antrenor, în cadrul Academiei clubului Inter. A început cu echipa Under 14 în 2018, a trecut la Under 17 în sezonul următor, după care a antrenat grupa Under 18, pe care a dus-o până în semifinalele Scudetto în sezonul 2020-2021. În numele tuturor celor de la Inter, îi dorim lui Cristian mult succes în această nouă etapă a carierei sale la Nerazzurri!”, este mesajul postat pe site-ul clubului.

Cristian Chivu a jucat la Inter în perioada 2007-2014. În septembrie anul trecut, fostul internaţional român a obţinut licenţa UEFA Pro după ce a absolvit cursurile şcolii de antrenori de la Coverciano. Posesorii licenţei UEFA Pro au dreptul de a antrena la cel mai înalt nivel, inclusiv în Serie A.

foto: facebook Inter

De același autor

Related Articles