Cristian Chivu mai face un pas înainte în cariera de antrenor. Va pregăti formaţia Primavera a lui Inter

Reşiţeanul Cristian Chivu face încă un pas înainte în cariera de antrenor căreia i s-a dedicat în urmă cu câţiva ani. Potrivit Tuttosport, fostul internaţional român va antrena formaţia Primavera Inter Milano – selecţionata sub 19 ani a actualei campioane a Italiei. El îi va lua locul lui  Armando Madonna, cel care a fost antrenorul echipei U19 timp de trei ani.

Alegerea lui Chivu pentru această funcţie a fost motivată de oficialii milanezi prin faptul că fostul mare jucător interist este obişnuit să lucreze cu tinerii; mai mult decât atât, el este crescut la şcoala grupării Ajax, care e recunoscută pentru priceperea în şlefuirea talentelor. Chivu a antrenat în sezonul 2019-2020 echipa Under-17 a lui Internazionale Milano, după ce a pregătit formaţia Under-14 a acestui club. În prezent, el pregăteşte selecţionata U18, cu care a încheiat pe locul I sezonul regulat din Italia la această categorie de vârstă.

În luna septembrie a anului trecut, Cristian Chivu a obţinut licenţa UEFA Pro, după ce a absolvit cursurile şcolii de antrenori de la Coverciano. Posesorii licenţei UEFA Pro au dreptul de a antrena la cel mai înalt nivel, inclusiv în Serie A.

Cristian Chivu  a jucat la gruparea milaneză între 2007 şi 2014. În 2010, el şi-a adus aportul la o triplă istorică: Inter a câştigat atunci Serie A, Cupa Italiei şi Liga Campionilor.

foto: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles