Federația Română de Fotbal a inițiat o întâlnire în sistem de videoconferință între reprezentanții forului național și toți președinții de club din Liga a II-a. S-au luat în discuție mai multe scenarii privitoare la reluarea antrenamentului și campionatului în condițiile actuale. Detalii are președintele clubului din Valea Domanului, Cristi Bobar:

” Videoconferința a ținut mai multe ore în care s-au discutat problemele din această perioadă. Toată lumea dorește să începem antrenamentele, după 15 mai. Înainte cu o săptămână reprezentanții FRF trebuie să aibă o discuție cu cei ai Ministerului Sănătății, pentru a stabili exact dacă avem voie să ne antrenăm și în ce condiții? S-au discutat și două scenarii de reluare a campionatului. Prima variantă ar fi reluarea campionatului în 6 iunie și să joace toate cele 14 etape până la finalul lunii iulie, iar cea de a doua ar fi un sistem play off-play out, în care se vor disputa doar 7 meciuri. Vom primi din partea Federației chestionare în care ne vom exprima opțiunile despre ce sistem agreem. Am vorbit și cu antrenorul Dorinel Munteanu, care mi-a spus că nu își face probleme, chiar și dacă ar trebui să jucăm 14 partide. Avem un lot numeros și putem să facem față, dar trebuie să subliniez că este clar că vom disputa cele 14 partide fără spectatori, ceea este un dezavantaj pentru noi. Fotbalul nu are farmec fără spectatori. Noi suntem pregătiți pentru ambele scenarii. Așteptăm deciziile după discuțiile cu cei  de la Ministerul Sănătății. Ne dorim să se încheie această ediție de campionat pe teren”, a spus Cristi Bobar.

Tot în această videoconferință s-a mai dezbătut șituația centrelor de copii și juniori. Activitatea la stadion a Centrului de Copii și Juniori de la CSM Reșița nu se va relua până în luna septembrie, dar antrenamentele se vor desfășura online pe o platformă specială.

sursa foto: CSM Reșița