Cele 20 de echipe calificate la EURO 2016. Se aşteaptă celelalte patru care se califică după baraj

Paul Papp, de la nationala Romaniei, se bucura de un gol inscris, in meciul cu selectionata Irlandei de Nord, din grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2016, pe Arena Nationala, in Bucuresti, vineri, 14 noiembrie 2014. OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO

Se cunosc cele 20 de echipe calificate la EURO 2016 de anul viitor. Printre acestea se numără, spre satisfacţia iubitorilor fotbalului de la noi şi România, care participă la un turneu final de fotbal după 8 ani. Celelalte selecţionate sunt: Franţa- în calitate de ţară gazdă, Irlanda de Nord, Islanda, Cehia, Belgia, Țara Galilor, Spania, Slovacia, Germania, Polonia, Anglia, Elveția, Austria, Rusia, Italia, Croația, Albania, Echipe care merg la baraj: Bosnia, Ucraina, Iralnda, Slovenia, Ungaria, Suedia, Norvegia, Danemarca, Turcia, Portugalia.

Vor disputa partide de baraj: Bosnia, Ucraina, Iralnda, Slovenia, Ungaria, Suedia, Norvegia şi  Danemarca.

Tricolorii vor fi în urna a treia valorică la tragerea la sorţi a grupelor  va avea loc pe 12 decembrie, într-o ceremonie care se va desfăşura la Palais des Congres de la Porte Maillot din Paris.

Ediţia a 15-a a Campionatului European de Fotbal are loc în perioada 10 iunie- 10 iulie, pe 10 stadioane din Franţa. Pentru prima dată vor fi 24 de echipe, până acum disputându-şi trofeul 16 selecţionate.

Sursa foto: www.digisport.ro

(Daniel Babun)

De același autor

Related Articles