Kevin BoatengInternaţionalul ghanez Kevin Prince Boateng s-a transferat de la AC Milan la Schalke 04 pentru că a dorit să fugă de rasismul din Italia, a dezvăluit directorul financiar al clubului de fotbal din Gelsenkirchen, Peters Peters, în paginile cotidianului Bild.

Boateng, născut în Germania, ‘a obţinut acordul preşedintelui Silvio Berlusconi pentru a putea pleca, în cazul în are Milan se califica în Liga Campionilor’, a precizat Peters.

Cu două zile înainte de a semna cu Schalke un contract pe trei ani, mijlocaşul ofensiv în vârstă de 26 ani a contribuit decisiv la calificarea milanezilor în grupele Champions League, înscriind două goluri în manşa secundă a playoff-ului cu olandezii de la PSV Eindhoven (scor 3-0).

În luna ianuarie, Boateng a părăsit terenul de joc în timpul unui amical disputat de AC Milan în compania formaţiei de liga a 4-a Pro Patria, după ce i-au fost insulte rasiste din tribune. Coechipierii săi de la Milan l-au urmat, iar arbitrul a fost nevoit să pună capăt jocului.

Trei luni mai târziu, Boateng a fost ţinta strigătelor de maimuţă provenind din tribune, în timp ce efectua încălzirea înaintea partidei dintre Milan şi Juventus.

Devenit un simbol al campaniei împotriva rasismului în fotbal, fotbalistul ghanez a fost primit, în luna martie, la sediile UNESCO şi FIFA, pentru a depune mărturie pe acest subiect.

‘Marea problemă a rasismului este că nu există niciun vaccin împotriva lui’, a declarat Boateng în cursul unei reuniuni a vedetelor balonului rotund, la iniţiativa Înaltului comisar pentru drepturile omului, care a avut loc la ONU.Sursa:Agerpres